Димитър Любенов няколко пъти се опитал да си извика Дринк

...
Димитър Любенов няколко пъти се опитал да си извика Дринк
Коментари Харесай

Версията на Любенов: Полицаите са виновни за катастрофата

Димитър Любенов няколко пъти се опитал да си извика " Дринк енд драйв ", само че по този начин и не му била изпратена кола да го вземе. Това го принудило да се качи на Поршето пийнал и дрогиран и да се насочи към автомобил на " Дринк енд драйв ", който го чакал на околовръстното. По пътя обаче го стопира полицейски патрул. Любка Гечева и Георги Малински му поискали 200 лв., с цел да го ескортират, само че сумата не включвала изпращане до дума му.

Това е обяснил в своите показания упрекнатият водач за убийството на френския жител при злополуката на столичното Околовръстно шосе. Това осведомят осведомени с следствието. Днес се чака Димитър Любенов да удостовери своята история и пред арбитър.

Любенов карал пийнал и дрогиран към автомобил на " Дринк енд драйв ", което е необикновена процедура. Шофьорите от компанията, които да поемат ръководството на автомобила им. 

Любенов е бил в заведение в Бояна, само че без брачната половинка си. Той свидетелства, че е използвал алкохол, само че не и опиати, макар че експертизата демонстрира, че се е дрогирал с кокаин. В края на вечерта той се обажда на “Дринк енд драйв ” и му е обещан автомобил, само че след близо час се наложило мъжът отново да позвъни.

" Димитър (собственикът на “Дринк енд драйв ” компанията) ми пусна есемес, че ще прати друга кола, тъй като неговата е спряна за инспекция от полицията и е надалеч от заведението ", изяснява пред проверяващите Любенов. " Накрая обезверен, че никой няма да пристигна да ме прибере, се качих в колата си и взех решение да отида до втората кола на “Дринк енд драйв ”, която също била спряна от служителите на реда, продължава мъжът, който има бизнес, обвързван със септични ями.

Димитър Любенов се отправил към бул. “Александър Пушкин ”, защото втората кола била спряна там за инспекция.

Дали Любенов е звъннал и на служителите на реда Любка Гечева и Георги Малински, ще се ревизира занапред. Това бе и една от тематиките на абсурда сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, защото униформените дали мобилния телефон на Любенов на неговия бизнес сътрудник, а не са го дали на проверяващите, написа “24 часа ”,

Знае се, че двамата служители на реда от Шесто, които са станали очевидци на адската злополука и се пробвали да се измъкнат на заден ход по локалното платно до околовръстното, преди този момент са били в кв. “Горна баня ”. Двете коли на няколко пъти са били засичани от пътни камери.

Любенов изяснява, че патрулката го спряла навръх бул. “Пушкин ” като му подала светлинно-звуков сигнал. Мъжът признал на служителя на реда, че е пийнал и че пътувал към  “Дринк енд драйв ". Униформеният не се легитимирал, не изискал и документите на Димитър, само че го попитал " Какво ще вършим? ".

" Аз му отговорих, че мога да почерпя или да изчакаме колата на “Дринк енд драйв ”, твърди Любенов, а служителят на реда го попитал какъв брой пари може да даде. " Казах, че мога да го почерпя с 200 лв., а той ми отвърна, ще ме съпроводи до някъде. Дадох му парите и той се върна в патрулката. Под съпровождане разбирам да карат с мен, с цел да нямам проблеми. До в този момент не са ме съпровождали служители на реда със служебна патрулна кола ", обяснил Любенов на проверяващите.

Любенов непрекъснато се уверявал, че патрулката е зад него. В един миг обаче мъжът се разсейва:  " Стана ми сякаш малко неприятно, разтърках си главата, с цел да не заспя, доколкото си припомням, колата, в която се ударих, излезе от локалното ", споделя мъжът пред служителите на реда. Именно това разтъркване се е оказало съдбовно и Любенов удря дребния " Форд Фокус ".

Следващите секунди се губят на водача с поршето. Той показва, че в миговете след злополуката не е видял патрулката. Това е по този начин, защото записи демонстрират, че при типа на злополуката, служителите на реда са почнали да се изтеглят на заден ход. Все отново отиват на мястото на случая малко по-късно, едвам откакто от дежурната оперативна част им споделили, че има сигнал за злополука.

Любенов не видял там служителя на реда, разпознат по-късно от проверяващите като Георги Малински. Имало обаче жена. Това е Любка Гечева, станало ясно по-късно. Тя не е разговаряла с Любенов, който звъннал на съдружника си, тъй като приятелката му не си вдигнала телефона. Мъжът прекарал 2 часа на място, преди да го задържат.

На финала при разпита Любенов хвърля цялата виновност за злополуката на служителите на реда. " Искам да кажа, че в случай че служителите на реда ме бяха спрели да карам, в случай че ме бяха задържали, нямаше да ударя колата и за жалост, индивидът в другата кола да почине, безапелационен е Димитър и декларира, че би повторил показанията си пред арбитър ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР