Димитър Кузманов се представяше отлично през настоящата седмица на Чаланджъра

...
Димитър Кузманов се представяше отлично през настоящата седмица на Чаланджъра
Коментари Харесай

Кузманов се бори, но остана на крачка от сблъсъка за трофея в Прага

Димитър Кузманов се представяше чудесно през актуалната седмица на Чаланджъра в Прага, с цел да си обезпечи присъединяване на полуфиналите в шампионата, само че за жалост, през днешния ден не съумя да направи още една стъпка напред и отпадна на крачка от конфликта за купата. Българинът сподели борбеност и съумя да докара нещата до трети сет, само че там Лоренцо Джустино се оказа прекомерно мощен за нашия съотечественик и постави завършек на рейда му в Чехия, оформяйки крайното 7:6(4) 4:6 6:2. Въпреки днешната загуба обаче пловдивчанинът изпраща една извънредно сполучлива седмица, след която ще се завърне измежду първите 200 на международната класация от понеделник.

В откриващия сет италианецът постоянно търсеше пътя на офанзивата, само че това водеше и до забележителен брой непредизвикани неточности от неговата ракета. Именно те в композиция със солидна игра от страна на Мико станаха причина за реализирането на пробив от нашето момче в деветия гейм, който му разреши да подава за триумфа в сета. Джустино обаче не бе споделил последната си дума и неотложно стабилизира равнището си, с цел да успее да осъществя мълниеносен рибрейк и да възвърне паритета за 5:5. Стигна се до тайбрек, в който международният №223 си построи удобна преднина от 5:1 точки и не след дълго прибави дебютната част към своята сметка.

Вторият сет започва с бърза замяна на два пробива, след което последва серия от елементарно извоювани подавания от страна и на двамата, довела до опазване на равенството в резултата до 4:4. Тогава пловдивчанинът повиши интензитета в играта си и в същото време сведе неточностите си до най-малко, с помощта на което съумя да осъществя пробив в десетия гейм, с който постави точка на тази толкоз равностойна част.

Кузманов не съумя да придвижи стремежа си в решителния сет, където позволи да загуби подаването си още на старта. Впоследствие обаче той усъвършенства представянето си на ретур, което го изведе до връщане на пробива за 2:2. Именно това обаче бяха последните мощни минути за втората ни ракета, защото напълно скоро Джустино пое контрола върху протичащото се в свои ръце и побърза да си възвърне водачеството, осъществявайки нов брейк в идващия гейм, а от тук насетне не направи нито крачка обратно по пътя си към финала в чешката столица.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР