Димитър Кузманов се класира за втория кръг на на турнира

...
Димитър Кузманов се класира за втория кръг на на турнира
Коментари Харесай

Успешно начало за Димитър Кузманов в Сибиу, Лазов отпадна

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на на шампионата по тенис от сериите " Чалънджър " на червени кортове в Сибиу (Румъния) с награден фонд 43 000 евро и гостолюбие.

Националът на България за " Купа Дейвис ", който влезе в главната скица като " благополучен губещ " от квалификациите. победи с 6:1, 7:5 Александър Мюлер от Франция за 89 минути игра.

Пловдивчанинът печели първата част единствено за 20 минути, като даде единствено гейм на противника, който също мина през пресявките. Във втората част българинът на при пъти пропиля пробив задатък, само че при 5:5 Кузманов стигна до съдбоносен брейк и по-късно затвори мача на личен сервис със 7:5.

С триумфа Кузманов проработи 6 точки за международната класация и 730 евро, а за място на четвъртфиналите той ще играе против поставения под номер 7 Стефано Травалия (Италия).

Друг българин Александър Лазов, който също мина през квалификациите, отпадна на остарялата на главната скица. Лазов загуби с 3:6, 4:6 от четвъртия подложен Роберто Карбайес Баена от Испания след два часа на корта.

С ранен пробив Баена поведе с 3:0 и задържа преимуществото си до края на сета. Във втората част испанецът стигна до решителен брейк при 4:4 и по-късно затвори мача на личен сервис.

Левичарят от Пазарджик въпреки всичко заслужи 3 точки за класацията на АТР и 450 евро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР