Димитър Кузманов постигна първа кариерна победа в пресявките на ATP

...
Димитър Кузманов постигна първа кариерна победа в пресявките на ATP
Коментари Харесай

Първа квалификационна ATP победа на клей: Кузманов разгроми местен представител в Маракеш!

Димитър Кузманов реализира първа кариерна победа в пресявките на ATP 250 конкуренция на червени кортове. Мико не остави никакви шансове на локалния визиите Уалид Ахуда и го надигра с безапелационното 6:1 6:2, с цел да откри място във финалния квалификационен кръг на шампионата в Маракеш. Българинът се нуждаеше от единствено 64 минути на корта, с цел да в профил международния номер 1614 и в този момент му следва да се изправи против топ поставения Юго Грение (световен номер 146), от който не е допускал проваляне в двете им досегашни срещи.

Кузманов потегли стремително и незабавно осъществя пробив на нула, само че очевидно си намерения, че нещата ще се получат прекомерно елементарно за него, което разреши на Ахуда да реализира рибрейк. Оттам насетне обаче родният ни представител беше безусловно праволинеен и загуби единствено още две точки до края на сета.

Втората част стартира идентично, защото нашият съотечественик още веднъж незабавно съумя да отмъкне съперниковото подаване, но този път Ахуда не се съобщи толкоз елементарно и за пръв път откри сили да завоюва собствен сервис гейм. Въпреки подемът в играта на мароканеца, то класата на Мико беше очевидно в пъти по-висока и той скоро удвои преднина си, с което подпечата своето място в идващия кръг на пресявките.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР