Димитър Кузманов не успя да се поздрави с втора поредна

...
Димитър Кузманов не успя да се поздрави с втора поредна
Коментари Харесай

Близо 3 часа по-късно: Кузманов отстъпи в Бенгалуру след ожесточена битка

Димитър Кузманов не съумя да се поздрави с втора поредна победа и остана на крачка 1/4-финалите. Независимо от безапелационното си начало на шампионата от серията Чалънджър в Бенгалуру, през днешния ден Мико не впечатли с играта си и позволи проваляне от Александре Мулер. Поражението на втората ракета на България настъпи след повече от три астрономически часа с резултат 7:6(4) 6:4.

Мачът стартира при повече от неприятни условия за игра - мощният вятър в индийския град бе повода и двамата състезатели да изпитваха съществени усложнения на начален удар в хода на дуела. Точките за пробив бяха факт във всеки от началните геймове, само че Кузманов единствен съумя да пробие и поведе с 4:2. Устремът на Мико се придвижи и в последвалия гейм, а българският национал бе на път да осъществя и втори пробив за 5:2. Тогава обаче последва срив в представянето на Мико, който пропиля серия от възможтости за брейк и по-късно на собствен ред отстъпи подаването си, допускайки паритетът в резултата да бъде възвърнат. Тайбрекът вървеше равностойно, само че Кузманов позволи минипробив в средата, което даде самодейността на французина, и той удобно затвори откриващата част в своя изгода.

Кузманов имаше отлични мигове при започване на втората част, когато показва предпочитание да се бори и излезе решително напред в резултата с 3:0. Но насладата му за следващ път не търпя дълго и съперникът му изравни геймовете. Оттам насетне родният ни представител сподели прекомерна бездейност в своите дейности и неточностите доминираха в играта му. Това разреши на Мулер да господства в размените и конфликтът справедливо завърши с триумф на френския тенисист, който осъществя съдбоносен пробив в деветия гейм за 5:4 и без никакви съмнения измъкна последвалото си подаване, с цел да се поздрави с крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР