Димитър Кузманов е на пето място в новата ранглиста на

...
Димитър Кузманов е на пето място в новата ранглиста на
Коментари Харесай

Кузманов пети в новата ранглиста на ITF

Димитър Кузманов е на пето място в новата класация на Международната тенис федерация (ITF). Първата публична класация от новата система ще бъде оповестена на 7 януари, като това е краткотрайна ранглиста, която да бъде употребена за присъединяване в шампионати при започване на годината. За нея се събират точки от Фъчюрси и Чалънджъри. Първите тенисисти в нея ще получават право непосредствено да влизат в главните схеми на Чалънджъри.

Кузманов е с актив от 904 точки, откакто направи отличен сезон. След положителните си изяви 25-годишният пловдивчанин е 251-ви в международната класация на ATP и има очаквания да попадне в квалификациите за Откритото състезание на Австралия. В новата класация Александър Лазов е 170-ти с 389 точки, Александър Лазаров е 326-и, а Габриел Донев 590-ти.

Новата система на ITF при мъжете ще включва шампионати от две категории - M15 и М25. Те ще са надлежно с награден фонд 15 000 и 25 000 $. Първите ще бъдат директна връзка с юношеския тенис, като пет места във всеки от тях ще бъдат непокътнати за играчи от ранглистата за юноши. Тези шампионати ще дават и точки за ATP, само че от 2020 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР