Димитър Кузманов беше на крачка от това да пренапише историята

...
Димитър Кузманов беше на крачка от това да пренапише историята
Коментари Харесай

Димитър Кузманов се размина с място в основната схена на Ролан Гарос

Димитър Кузманов беше на крачка от това да пренапише историята на българския тенис, тъй като се нуждаеше от единствено един триумф в задачата си да се класира за главната скица на Ролан Гарос. Досега България в никакъв случай не беше имала двама представители в същинския шампионат на някоя от " мейджър " конкуренциите и безспорно Мико трябваше да изиграе най-значимия си мач в своята тенис кариера през днешния ден, написа tennis.bg. Видимо големият залог попречи на пловдивчанина да покаже най-високото си равнище, единствено че той за следващ път се бори до последно и остана извънредно близо до постигането на заветната цел, която му се изплъзна след над 2 часа здрава борба. Родният ни представител навакса закъснение от сет пасив и изглеждаше кадърен да осъществя поврат, само че Сантяго Фа Родригес Таверна беше по-стабилен в края и раздели Кузманов от огромната му фантазия, а точно място в главната скица на Голям шлем - 4:6 6:3 2:6.

Мико откри срещата с удобно извоювано подаване и по-късно притисна съществено противника си от ретур. Българинът имаше общо три точки за пробив в хода на гейма, само че зае прекомерно пасивна позиция при тях и южноамериканецът построи серия от сполучливи офанзиви благодарение на своя форхенд. Кузманов продължи да играе изтеглен прекомерно обратно, а това разреши на Родригес Таверна да употребява голям брой къси топки, които работеха чудесно за него. Съвсем скоро пък втората ни ракета беше на собствен ред изправен пред брейкбол, само че обърна оръжието на аржентинеца против самия него и поведе с 2:1 гейма. Изведнъж родният ни представител доста смъкна нивото си на игра и аржентинецът незабавно се възползва от съмненията му, откакто доближи до обстановка 0:40 и пласира неспасяем минаващ удар от бекхенд, с който си подпечата дебютния пробив в мача.

Двубоят продължи да протича с превъзходство от страна на по-нискоранкирания играч, до момента в който пловдивчанинът от ден на ден започваше да изпуска нервите си и грешеше от обикновени позиции. Тез условия разрешиха на международния номер 203 да се снабди с следващи шансове за брейк, единствено че този път българинът се пребори и понижи изоставането си на 3:4. Оттам насетне обаче Родригес Таверна не сподели никакви съмнения и задържа водачеството си до последно, с което завоюва откриващата част.

Южноамериканецът намираше все по-уверен темп в продължителните разигравания и печелеше болшинството от тях при започване на втория сет, но Кузманов използваше началния си удар безупречно във значимите моменти и на два пъти навакса пасив от 0:30. Това внесе нужната убеденост в дейностите на националния ни играч, чийто метод стана доста по-агресивен и виждахме съществено количество уинъри от длановия удар на нашия съотечественик. Този метод се оказа извънредно печеливш за Мико и самодейността се придвижи напълно в неговото поле. Така пред втората ни ракета се откри опция да сервира за изравняването на общия резултат. Последва доста нервозен гейм, като родният ни представител позволи цели две двойни неточности, само че остана положително надъхан и спечелилият щеше да бъде избран в решителна част.

Там българинът позволи непредвиден спад и постоянно контактуваше нечисто с топката. Отиграванията на Кузманов постоянно се приземяха прекомерно късо и ставаха лесна плячка за неговия противник, който умерено можеше да бяга на обичания си форхенд и проблемите за пловдивчанина не закъсняха, тъй като Родригес Таверна се откъсна напред с 3:0 гейма. Нашият съотечественик изобщо не мислеше за отричане и изглеждаше по-солиден в дългите замени по отношение на аржентинеца, което му оказа помощ да понижи изоставането си до 2:3. За страдание насладата на втората ни ракета не продължи дълго, защото последва нов пробив в интерес на южноамериканеца, а този път нямаше връщане обратно за Мико и неговото присъединяване в Париж завърши.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР