Димитър Кумчев, по-известен като Станимашкия Херкулес, стана шампион на пехливанските

...
Димитър Кумчев, по-известен като Станимашкия Херкулес, стана шампион на пехливанските
Коментари Харесай

Непобедимият Димитър Кумчев надви всички пехливани СНИМКИ

Димитър Кумчев, по-известен като Станимашкия Херкулес, стана първенец на пехливанските битки, които се организираха в местността „ Свети Трифон “ край Асеновград. Това е 16-та поредна победа на бореца, който още веднъж понесе на плещите си баша – 100 килограмов коч, даван за премия на спечелилия.

„ Държа на традициите и по тази причина ще не преставам да се боря, до момента в който имам сили “, сподели спечелилият. По-рано денем той надделя всичките 8 участници, които се състезаваха в неговата категория.

В тазгодишните пехливански битки се включиха близо 70 деца, юноши и мъже, които премериха сили на тепиха, и демонстрираха техника и мощ.

Още от сутринта край Асеновград за тържествата, отдадени на свети Трифон, се събраха стотици гости. В параклиса, носещ името на светеца, беше отслужена празнична литургия и водосвет за здраве.

Преди финала архиерейският наместник свещеноиконом Йордан Георгиев отслужи водосвет за здраве и поръси със светена вода състезателите, формалните посетители и публиката. Винарска маза по традиция пък подари на спечелилия в битките 10-литрово буре с вино.

С пехливанското шоу завършиха и празниците на виното в Асеновград.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР