Димитър Кисимов (ТК Про спорт, гр.София) е част от националния.отбор

...
Димитър Кисимов (ТК Про спорт, гр.София) е част от националния.отбор
Коментари Харесай

Младите звезди на България - Димитър Кисимов

Димитър Кисимов (ТК " Про спорт ", гр.София) е част от националния.отбор на България при момчетата до 12 година, който се класира за финалите на Европейската зимна купа. Нашите момчета победиха Люксембург и Белгия и се класираха всред осемте най-хубави тима в Европа. В края на предходната година Кисимов завоюва второ място на сингъл на Държавното състезание в зала до 12 година След това пък взе участие на мощния интернационален отборно-личен шампионат за момчетата и девойки до 12 година под патронажа Били Липи в Хайфа (Израел). През 2019 година е бронзов медалист с тима на Търговска колегия " Про спорт " от Държавното отборно състезание до 12 година Спечели трето място при момчетата до 11 година на интернационалния шампионат „ Dubrovnik Dud Bowl ". На два пъти взе участие в най-силния шампионат в света за девойки и момчета до 10 година „ Смриква Боул " в Хърватия.

Днес в рубриката „ Младите звезди на България " ще ви представим Димитър Кисимов.

- Разкажи по кое време стартира да тренираш тенис, по какъв начин и кой те възпламени по този спорт?
- Бях на 5 години и половина, и се разхождахме със фамилията ми в НСА, там забелязахме осъществяване на тенис подготовка от Оля Деянова, на мен ми хареса и родителите ми изчакаха края на тренировката. Говориха с Оля дали може и аз да се запиша. Тя ни отговори, че ще ме чака на драго сърце и по този начин започнах.

- Кои са треньорите с които си работил и работиш сега?
- Първият ми треньор е Оля Деянова, тя ме възпламени по тениса, беше доста прелестно. Отначало упражнявах два пъти седмично в група с повече деца, на втората година ме реалокираха в група с 4 деца и треньор ни беше Златка Петрова. Всичко това ставаше под надзора на Манук Хиндлиян, който ме пое след втората година до ден сегашен. Имаме страховит тим от 12 деца за които се грижат с изключение на Манук и Оля, младите треньори Даниел Костов и Робърт Сократов, както и треньора по ОФП Калоян Куцаров.

- Класирахте се измежду осемте най-хубави тима в Европа! Какво беше възприятието да играеш на този шампионат и да представяш България?
- Чувството да играя за страната си е необикновено, отговорността е огромна и грешките тежат повече, само че нали това ни прави по-силни, мисля, че се справихме отлично като тим.

- С какви очаквания ще отидеш на финалите в Чехия?
- Винаги би трябвало да тръгваме с вярата за оптимално положително класиране. На финалите ще бъдат най-хубавите тимове в Европа, веселя се, че сме измежду тях и ще дадем всичко от себе си с цел да представим добре страната си.
 - В края на предходната година взе участие на влиятелен интернационален шампионат в Израел. Какви са усещанията ти от тази конкуренция?
- Организацията там беше страхотна, децата с които играхме бяха доста положителни, някои бих, а от други паднах. Извлякох си доста поучения.

- Спечели второ място на сингъл от Държавното състезание до 12 година Доволен ли си от представянето си на шампионата?
- На този стадий съм удовлетворен от представянето си на Държавното състезание.

- Има ли нещо за което да съжаляваш, че не реализира през 2019-а година?
- Не желая да виждам за непостигнати триумфи обратно, ще виждам да се концентрирам към реализиране на триумфи в бъдеще.

- На какви шампионати ще наблегнеш през тази година?
- Треньора ми е направил стратегия която би трябвало да последвам, повече държавни шампионати до 14 години, както и повече шампионати от Тенис Европа.

- Върху какво би трябвало да работиш най-вече?
- Не мисля, че има нещо върху което не би трябвало да работя, би трябвало паралелно да развъртвам всеки един детайл от играта, както и да се развъртвам доста ментално и физически.

- Имаш ли обичана настилка?
- Обичам бързите кортове, фантазията ми е да играя на същинска трева.

- Какъв е твоя жанр на игра?
- Обичам да повеждам играта и да я варирам.

- На какво те научи спорта и тениса?
- На ред и дисциплинираност.

- Имаш ли кумир в тениса?
- Новак Джокович.

- Какво обичаш да правиш в свободното си време?
- През свободното време обичам да съм в планината или в парка.

- Имаш ли занимание?
- Всеки престой с дядо ми в гората.

- Как успяваш да съчетаваш учебното заведение и тренировките?
- Не ми е елементарно, учебното заведение ми е надалеч и сме там до ранния следобяд, по-късно времето което ми остава го систематизирам за уроци по британски, тренировки по тенис и ОФП. Почвам да изучавам като се прибера вечер.

- Каква е фантазията ти обвързвана с тениса?
- Моята фантазия е да играя на, и да съм в топ 10 в света.

- Какво за теб е тениса?
- Тенисът за мен е тъкмо толкоз, колкото време отстранявам,а аз отстранявам доста време за тенис.

- Какво си пожелаваш за тази година?
- Пожелавам си най към този момент здраве, и по-добри резултати спрямо миналата година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР