Димитър Желязков през 2010 г. Още по темата Това по-добре

...
Димитър Желязков през 2010 г. Още по темата Това по-добре
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата освежи разследване срещу Митьо Очите

Димитър Желязков през 2010 година

Още по тематиката
Това по-добре не го пиши

Нападението на публицисти от " Нова " на автомагистрала " Тракия "
20 апр 2017
Враца – новата правосъдна офшорка

Как градът се оказа новият оазис на фалишвите несъстоятелности
17 фев 2017
Толкова ли може Министерство на вътрешните работи?
19 авг 2016 ГДБОП и Специализираната прокуратура са провели рано сутринта в четвъртък акция в Бургаска област. По информация на " Капитал " тя е ориентирана към групата на Димитър Желязков - Митьо Очите. През последните две години той е бил разследван за уредник и началник на незаконна група за " рекет, телесни повреди, разпространяване на опиати ".

По предписание на основния прокурор Сотир Цацаров на място е бил изпратен неговият заместител Иван Гешев, който да окаже методическа помощ и съгласуваност.

Цитиран от " Дневник ", Гешев декларира, че са арестувани 19 индивида, само че измежду тях не е Димитър Желязков. Митьо Очите е бил разгласен за национално търсене, а до края на деня ще бъде задействана процедурата и за междудържавно.

Заместникът на Цацаров сподели, че проверяващите са имали предварителна информация, че Желязков ще напусне страната, която, по всичко проличава, се е удостоверила.

Прокуратурата заяви, че проверява Димитър Желязков през 2016 година, когато той и обкръжените му участваха в престрелка в Слънчев бряг.

Въпреки че съгласно тезата на проверяващите групата на Очите се е занимавала с закононарушения, свързани с принуждение, от фотосите при конвоирането им през днешния ден от полицията не се видя арестуваните да са били с вързани крайници и ръце за кръста, какъвто беше казусът с отвеждането на някогашната кметица на " Младост " Десислава Иванчева до болнично заведение през вчерашния ден.

През 2010 година Митьо Очите получи 4 година и 10 м. присъда по сходни обвинявания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР