Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите е бил шута на

...
Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите е бил шута на
Коментари Харесай

Митьо Очите би шута на Златко Баретата

Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите е бил шута на Златомир Иванов – Баретата. От съдружието сред двамата кримибосове, което им разрешава дълги години да управляват наркопазара по Южното Черноморие, през днешния ден не с останало нищо. Твърди се, че Очите се разделя с авера си, откакто с тлъсти рушвети съумява да си подсигурява, че проточилото се към този момент пет години дело за управление на незаконна група за рекет ще приключи с оправдателна присъда.

Почувствал се още веднъж на върха, Желязков оповестил на Баретата, че през идващия летен сезон единствено негови хора ще продават дрога в Слънчев бряг.

След раздялата Баретата е изритан и от охранителна компания „ Аркус сигурност – Бургас “, която той и Очите управляват посредством подставени лица. Фирмата е съвсем цялостен монополист в Несебър и Слънчев бряг. Нейните гардове охраняват огромна част от общинските паркинги, стоянки на таксита, хотелите и хитовите заведения в курорта. Все места, където туристите могат да си купят опиати или да поръчат жрици на любовта. Разбира се единствено верните хора, за което зорко наблюдават мутрите на Митьо Очите.

Освен надзор над незаконния бизнес, договорите за защита на „ Аркус сигурност – Бургас “ не са безвъзмездни, а компанията печели по 5-6 млн. лева годишно.

Собствениците на магазини и заведения в Слънчев бряг няма по какъв начин да се откажат от защитата. Всеки пропуснал да си заплаща, рискува обектът му да изгори или инцидентно появили се групи бабаити да тормозят клиентите. За да не стават неточности, офертите за защита се изпращат персонално от мениджъра за връзка с клиентите Димитър Желязков. Няма подбив, от 2016 година Очите публично заема тази позиция. За никого не е загадка, че постът е чисто фиктивен, а голямата заплата и бонусите са, с цел да оправдаят пред управляващите баровския му метод на живот.

Заради престъпните си досиета Митьо Очите и Златко Баретата няма по какъв начин да са публични притежатели на „ Аркус сигурност – Бургас ”.

В противоположен случай Министерство на вътрешните работи е задължено да отнеме лиценза за защита на компанията. Затова и двамата работят с подставени лица. Като маша на Баретата е впрегнат някой си Валерий Любенов, който посредством друга охранителна компания със сходно име – „ Аркус сигурност – София ” е притежател на 33% от „ Аркус сигурност – Бургас “. Любенов очевидно не е инцидентен човек, щом се води и шеф на „ Аполо секюрити ”, която е благосъстоятелност на бащата на Златко Баретата.

След като Очите къса връзката с тогавашния си сътрудник, пионката на Златко Баретата е липсващ от собствеността на „ Аркус сигурност – Бургас “.

От началото на януари тази година акциите на Валерий Любенов се озовават в ръцете на несебърлията Велислав Попов, от който огромната дъщерята на Димитър Желязков Станислава има дете. Зетят на Очите надалеч не е инцидентен човек.

Подобно на своя тъст Велислав също се води на работа в скандалната „ Аркус сигурност – Бургас ”. Отговоря за персоналната защита на Димитър Желязков. В тази си роля Попов съпровожда тъста си при престрелката с хора на Божо Кравата в ресторант „ 4 you “. При последвалото дело в спецсъда Велислав бе разпитан и в детайли изясни, че „ Бате Митко ” (Димитър Желязков – б.а.) не е предизвикал гардовете на Кравата, а единствено се е разхождал в компанията на десетки тежковъоръжени яки момчета из Слънчев бряг.

След престрелката с Кравата на полицията най-сетне й просветна, че „ Аркус сигурност – Бургас “ се управлява от своя управител Димитър Желязков. Ченгета и прокурори дадоха обещание да стартират инспекции.

Заговори се и за лишаване на лиценза за защита. Това наложи Велислав Попов да си записва друга охранителна компания – „ К1 Секюрити ”, от чието име да продължи бизнеса. Както постоянно става у нас, заканите за отмъщение останаха единствено на думи. Фирма „ Аркус сигурност – Бургас “ си продължи да работи, а зетят на Митьо Очите е пратен да стане притежател.

Съдружниците на Велислав Попов също не са инцидентни хора.

Един от тях – Георги Дросев, е апетитен за дясна ръка на Димитър Желязков. За Дросев се твърди, че има солидни контакти в прокуратурата, с чиято помощ постоянно минава сред капките при следствието против бандата на Очите.

През 2017 година той бе осветлен в ефирен репортаж.

Пред камера майка на някогашен пандизчия споделя по какъв начин е носела дрога на сина си в Бургаския затвор. От думите й стана ясно, че купувала опиатите от автокъща на Дросев. Вносът на незаконната стока става с покровителството на зам.-шефа на пандиза Методий Владимиров. Може би е инцидентно съвпадане, само че бащата на Методий – Иван Владимиров, е шеф и акционер в „ Аркус сигурност – Бургас “. Преди да се захване с охраняем бизнес, Иван Владимиров е началник на престъпната полиция в РДВД-Бургас,. измежду чиито задания е да проверява наркобизнеса на Митьо Очите. За реализирани от Владимиров триумфи по тази линия не се е чуло,. само че неговият някогашен „ клиент “ очевидно добре е оценил старанието му, щом го е взел за съдружник…

Източник: Уикенд, crimesbg.com

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News
Още вести четете в категория  „ Крими и темида “

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР