Димитър Желязков – Очите официално бе обявен за издирване от

...
Димитър Желязков – Очите официално бе обявен за издирване от
Коментари Харесай

Общинар е сред участниците в престъпната група от Бургас

Димитър Желязков – Очите публично бе разгласен за търсене от Интерпол.

Прокуратурата и антимафиотите знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, само че това е станало законно – тогава той не е бил обвиняем или обвинен.

В заповедта е посочено, че Желязков се търси по отношение на присъединяване му в проведена незаконна група, обвързвана с рекет, изнудване и палежи за облага.

Един от участниците в незаконната група в Бургас е общински консултант в Несебър. Това заяви ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева по време на брифинг по отношение на разкритата незаконна група в Бургас.

По думите й това "добре приказва на всички по какъв начин престъпната престъпност се е сраснала и с властта ".

"Този общински консултант досега не се е явил. Независимо от това през вчерашния ден беше осъществено претършуване на банкова касета, която е държал същият общински консултант, в която беше открита сумата от 60 хиляди лева “, разяснява Начева.

Тя разясни, че са конфискувани първокласни коли, употребени от групата и наркотични субстанции, елементи за автомати и бойни оръжия, които следва да бъдат изследвани.

Ръководителят на Специализираната прокуратура напомни, че под управлението на Спецпрокуратурата през вчерашния ден на територията на Бургас бе обезвредена незаконна група, която в нескончаем интервал от време се е занимавала с изнудване, палежи, телесни повреди и други престъплени, които са в развой на определяне.

Бургас осъмна под полицейска обсада, акция против Очите

"Основният механизъм на деяние на участниците и ръководителя на въпросната незаконна група е била да откриват на теритоиярата на Южното Черноморие и на к. к. "Слънчев бряг “ търговски сдружения, които са развивали сериозен и сполучлив бизнес, като посредством закани и палежи са ги стимулирали да си заплащат такса успокоение “, изясни тя.

Димитър Желязков ще бъде заловен. Това сподели пред публицисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка със профилираната акция, която бе извършена в Бургаско.

Относно това за какво е позволено Димитър Желязков да напусне страната и ще търси ли отговорност от управлението на Министерство на вътрешните работи за това, Борисов разяснява:

"Ще го заловен. Знам, че това ви е по-интересно. Има Министерство на вътрешните работи, основен секретар – те могат да обяснят всичко, само че вие си нямате на визия какъв брой старания коства това, което направихме през днешния ден “.

Мащабна акция на полицията се организира през вчерашния ден сутринта в Бургас под управлението на профилираната прокуратура и ГДБОП. При интервенцията бе арестувана проведена незаконна група за рекет, телесни повреди и разпространяване на опиати, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. Арестувани бяха 19 души.

Бандата е ръководена от Димитър Желязков – Митьо Очите. Извършени са голям брой претърсвания. В момента в Бургас и региона се организират дейности по следствието. По предписание на основния прокурор Сотир Цацаров в черноморския град е изпратен заместникът му Иван Гешев за оказване на методическа помощ и съгласуваност.

Димитър Желязков е разгласен за общодържавно търсене, разясни Гешев на специфичен брифинг за акцията.

Гешев сподели още, че до края на деня ще стане ясно против кои от арестуваните ще бъдат повдигнати обвинявания, както и ще бъде издадена европейска заповед за арест на Желязков. Според прокурора става въпрос за огромна проведена незаконна група.

При интервенцията през днешния ден са били открити оръжия. Десетки адреси са претърсени. Гешев уточни, че ще бъдат повдигнати обвинявания и за палежи на коли и обекти. Групата е работила по Южното Черноморие, имала е въздействие в цяла България.

"В парцел в несебърското село Кошарица са открити жена и щерка на арестуван мъж от Плевен, което приказва за връзки на незаконната група в страната “, акцентира зам. основният прокурор.

Паралелно с това тече инспекция на първокласните коли в Бургас по предписание на основния секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Младен Маринов. В резултат на двете интервенции в града се образуваха големи тапи.

Истината за българската мафия лъсва в "Слънчев бряг "

Престрелка в "Слънчев бряг ": Митьо Очите е ранен, има погубен

Област Бургас – водач по престъпност

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР