Димитър Желязков – Очите е бил задържан за един час

...
Димитър Желязков – Очите е бил задържан за един час
Коментари Харесай

Лично турският министър е съдействал за залавянето на Митьо Очите

Димитър Желязков – Очите е бил арестуван за един час в Истанбул нощес. Лично турският министър се е задействал по случая дружно с основния прокурор, заяви министър председателят Бойко Борисов от ГПУ „ Малко Търново”, съобщи Би Ти Ви.

Митьо Очите към момента не е екстрадиран, в този момент се приготвят документите, добави Борисов.

Арестът е станал към 3 ч. тази нощ в хотел, оповестиха по-рано от профилираната прокуратура, откъдето допълниха, че Желязков е минал границата Гърция – Турция в четвъртък и с помощта на светкавичната реакция на турските управляващи е бил арестуван.

„ Министър Радев, основният прокурор Цацаров, аз каквото можах, още през вчерашния ден се свързахме с турските сътрудници и по тази причина ви споделям, че колкото и да не е съвременно, връзките ни с Турция, когато имаме такива прагматични връзки – докара до резултат. Разговаряхме с техния вътрешен министър и един час по-късно в Истанбул вашият съгражданин го задържаха. Мисля, че се работи по тези интернационалните заповеди за екстрадиция ", сподели още Бойко Борисов.

Димитър Желязков - Очите е арестуван тази нощ в Истанбул при спецакция на турските служби. Това заяви за Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор и началник на звено "Антикорупция " Румяна Арнаудова.

Преди ден Желязков беше разгласен за издиране с алена бюлетина на Интерпол. Това се случи след разбиването на незаконна група занимавала се с рекет, палежи и друга незаконна активност в Бургаско, на която съгласно проверяващите Митьо Очите е бил началник.

По време на акцията против групата Желязков не се е намирал на територията на страната. Разследващите обявиха обаче, че знаят къде се намира той.
Румяна Арнаудова изясни, че Митьо Очите е минал на територията на Турция от Гърция. Тя изрази признателност към турските управляващи за бързите и професионални дейности по задържането на търсения.

По думите й Желязков ще остане в турски затвор, до момента в който продължава процедурата по екстрадиция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР