Димитър Желязков – Очите е напуснал страната ни абсолютно законно,

...
Димитър Желязков – Очите е напуснал страната ни абсолютно законно,
Коментари Харесай

Митьо Очите напуснал страната ни абсолютно законно

Димитър Желязков – Очите е напуснал страната ни безусловно законно, защото по това време той не е бил нито обвиняем, нито обвинен. Той не е в страната от понеделник и към този момент се търси от Интерпол.

Прокуратурата и антимафиотите знаели, че Желязков ще напусне страната, само че не отменили спецакцията в Бургас, с цел да могат да разбият незаконната група на Желязков.

Освен Митьо Очите, измежду търсените е и общинският консултант втори мандат в Несебър Пейо Янков, чиято фамилия е позната от дълго време. Баща му – Димитър Янков, който също е бил общински консултант, беше разстрелян в Несебър. За семейството се знае, че държи в ръцете си бизнеса с хотели и заведения за хранене в Слънчев бряг и региона.
Прокуратурата: Общински консултант от Несебър е част от групата на Митьо Очите Общинарят не е открит на адреса, на който е регистриран
От прокуратурата обявиха, че Митьо Очите ще бъде върнат в страната ни. Твърдят, че приключване на информация не е имало.

Според показанията на очевидците незаконната група е работила в последните осем години.

Част от задържаните се оказаха познати имена от погребалния бизнес по Южното Черноморие – чиновници на траурни организации ги упрекват в рекет и палежи.

Румяна Черкезова, притежател на погребална организация, описа пред камерата на bTV, че допреди няколко години плащала „ такса спокойствие” на един от арестуваните – Йордан Въчев, по-известен като Данчо Ларша.

Черкезова споделя, че когато отказала да работят дружно, почнали заканите. По думите ѝ няколко пъти е нападана, бизнесът ѝ – опожаряван, щерка ѝ – измъчвана от Иван и Владислав Пишиеви, други двама от арестуваните.

Снимка: btvnovinite.bg

Каква е версията на Въчев и братята – не знаем, тъй като към момента са в ареста. Черкезова твърди, че не познава Митьо Очите, който също е свързван с погребалния бизнес.

Кафе машината до организацията ѝ е облепена със стикер на охранителна компания „ Аркус”, в която Митьо Очите твърди, че е съветник. Същите стикери са и върху близкия каменоделен завод, който ръководи различен от арестуваните – Радослав Николов – Рачо. Служителите му споделят, че не имат вяра да се занимава с незаконна активност.

Стикери на охранителната компания ни посрещат даже и на входната врата на дома му. Други погребални сътрудници, за които се твърди, че са свързани с част от задържаните, се скриха от екипа ни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР