Димитър Желязков – Митьо Очите скоро ще се раздели с

...
Димитър Желязков – Митьо Очите скоро ще се раздели с
Коментари Харесай

Митьо Очите работил като консултант в охранителната фирма Аркус

Димитър Желязков – Митьо Очите скоро ще се раздели с позицията си на съветник на охранителната компания „ Аркус-Сигурност ". Това стана ясно от думите на неговия шеф – съдружникът и шеф в компанията Иван Владимиров, който даде изявление за бТВ.

„ В момента тече процедура по неговото освобождение. Тъй като има немалка степен неработоспособност, беше належащо да създадем консултация с Инспекцията по труда по какъв начин да го освободим, с цел да си резервира правата ", изясни той.
При ареста си в Турция Димитър Желязков бил в отпуск. Началникът му търсил ли го е след оповестяването му за интернационално търсене? „ И какво да му кажа – да си пристигна ли? ", запита Иван Владимиров, като добави, че и полицията не го е търсила по случая.

Бившият шеф на районни ръководства и на Криминалната полиция в морския град на няколко пъти акцентира, че той е началник на Очите, а не противоположното. Наложи му се да направи това конкретизиране поради показания на Желязков пред спецсъда от май, когато (преди юристът му да го посъветва да се поправи) същият декларира за Владимиров: „ Аз го взех от друга компания ".
Той не знае убитият при мелето в Слънчев бряг охранител и притежател на 40% дял в „ Аркус " да е бил персонален гард на Желязков. Не разяснява и събитията към решението на околните да се откажат от акциите безплатно.
Защо обаче и охранителите от „ Аркус " назовават Димитър Желязков „ Шефе " (отново от показания от спецсъда)? „ Може би изпитват прочут почит от биографията му ", отговори Владимиров.

Той също е осведомен с някои събития от живота на несебърския необут. Познава го „ несъмнено от повече от 20 години, както познавам голяма част от лицата, представлявали действен интерес за полицията преди време ". Владимиров посочи, че е работил с него „ в обстановки на профилактични мероприятия и следствия, касаещи закононарушения, осъществявани от други лица ".

Защо обаче човек с такава биография стартира работа при някогашен служител на реда? Според Владимиров няма проблем: „ Каква е пречката, откакто си е изтърпял наказванията и дава отговор на изискванията, да бъде взет на работа? Нашата цел е комерсиална, да използваме за нашата активност това, което може да даде той ".

Владимиров не пожела да разяснява какви са контактите на Желязков и какви клиенти е довел. На Желязков било поверено намирането на нови обекти. „ В края на 2015 година, в случай че не бъркам, предложи негов прочут да го вземем на работа, да използваме контактите му, неговите персонални връзки, една голяма част от нашата активност е по този метод – с контакти, с близки и познати ", посочи Владимиров, като акцентира, че предлагането не е пристигнало от Бенчо Бенчев.

Задържанията в Истанбул дружно с Желязков Бенчев също има дял в охранителната компания. С него Владимиров се познава от 25 години. Описа го ласкаво: „ Един работлив човек, помагал е на доста хора в града (...) Той е бил в помощ на хората, аз съм сигурен, че в никакъв случай не е гледал кой от коя партия е ".

Иван Владимиров отбрани сина си – зам.-директора на Бургаския затвор Методий Владимиров, който е апетитен от лишени от независимост за доближен на Димитър Желязков. Според шефа на „ Аркус " това е очерняща акция, финансирана от неназовани от него лица. Той уточни и че щерка му работи в бургаската полиция, само че като юрист, който няма отношение към следствията.

По Южното Черноморие съпоставят „ Аркус " с ВИС и СИК от 90-те – с лепенките и методите на силовото обезпечаване. „ Непрекъснато давахме сигнали, идваха зам,-министри, министри, всички си затваряха очите, тази компания беше употребена като бухалка и всички институции коленичиха пред нея ", разяснява Атанас Русев от самодейността „ Да запазим Корал " във връзка оградата, блокирала достъпа до плажа и охранявана при построяването си точно от „ Аркус ". Владимиров обаче изрично не приема сходни съпоставения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР