Димитър ИвановГавра без грам дипломатичност – така може да бъде

...
Димитър ИвановГавра без грам дипломатичност – така може да бъде
Коментари Харесай

Ще има ли български шут за Митрофанова - гаври се с премиера и държавата, клати правителството

Димитър Иванов

Гавра без грам дипломатичност – по този начин може да бъде окачествена вчерашната реакция на Руското посолство у нас. В прав текст Елеонора Митрофанова назова надменно Кирил Петков „ служител “, който без значение от ранга и обществената служба, няма право обществено да подлага на критика съветския дипломат. Реакцията и пристигна след изявление на министър-председателя, че ще има дипломатически отговор към Митрофанова за неточни мнения и обиди към България.

Реално от месец Елеонора Митрофанова се държи провокативно и

фабрикува хибридки, сипе обиди и дебелашки предизвестия

към българите и страната. Преди две седмици се извини на премиера за квалификацията „ натовски подлоги “, само че очевидно напълно не е схванала дипломатичния урок, който получи.
Вчерашният дръзновен и непремерен звук е в прорез с Виенската спогодба, която еднопосочно блокира всяко пренебрежение към приемащата страна и нейните институции и народ. Няма различен посланик в София, който да си е разрешавал сходно пренебрежение към България. Но очевидно Митрофанова е учила дипломация само в школата на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и ползва методите на кагебешниците в работата си.

Без всяко подозрение държанието на съветската дипломация у нас има за цел

основаване на провокации,

които да ескалират напрежение и опълчват двете страни.

Митрофанова просто осъществя подла хибридна интервенция, която неизбежно реализира няколко цели:

1.Руският първи посланик в България се показва като ослепителен защитник на путинските хрумвания и тактики, на мръсната война против Украйна. Митрофанова играе ролята на правилен пазач на Кремъл у нас, като в това време се показва за жертва на българските „ натовски подлоги “, която е обект на офанзиви и обивинения. За режима в Москва Елеонора се трансформира в воин.

2. Клати държавното управление, което така и така се люшка от самодейни пориви. Редица политици и общественици, в това число и от ръководещата коалиция приканват за оповестяването й за личност нон грата. Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов на два пъти обществено от ефира на Нова ТВ прикани Митрофанова да бъде изгонена. Генералът е началник на вътрешната комисия в Народното събрание, разполага с голям размер секретна оперативна информация. Щом той зове за тази последна глоба, мъчно обикновенният жител ще си даде сметка какви мътни и гнусни каши се е забъркала съветската тьотька. Освен това тя ще е първият дипломат на Русия в страна от Европейски Съюз, който ще бъде изритан - казус. Ако обаче Външно и държавно управление подхващат процедура Митрофанова да получи еднопосочен билет за Москва, това значи активиране на Българска социалистическа партия, което от съвсем век пази у нас ползите на Русия, без значение, кой ръководи в Кремъл. Освен Нинова ще се задейства и петата колона на ватниците в Народното събрание и отвън Народното събрание – възрожденци, копейки, атакисти, русофили, а прекомерно допустимо е и цели групи от спящи кафези в Движение за права и свободи, „ Продължаваме промяната “ и „ ИТН “. Така кабинетът ще завърши трагично летящия си старт.

3. От тази мръсна обстановка дивиденти ще събира само Румен Радев и обкръжението му, което е другият дирек на съветските и путинските ползи у нас. Предстоят нови служебни държавни управления на президента, а са вероятни и други изненади.

4. Крайна мярка против Митрофанова ще превъзбуди и най-заспалите русофили, русороби, русопаразити и обикновенни путинофили у нас, които дружно с съветските жители, живеещи на наша територия могат да изискат Путин да ги освободи от българските нацисти, гейове, джендъри, либерасти, соросоиди и така нататък

Големият проблем е, че до тази патова обстановка се стигна, откакто Митрофанова и Петков заговориха по еднакъв метод, че България не би трябвало да дава оръжие на Украйна, като че ли в един и същи център са ги обучавали какво да приказват. Премиерът самичък се трансформира в маша на съветската хибридна интервенция, позволявайки си даже да излъже, че цели 84% от народа ни бил срещу наша интервенция във войната.

Два са разновидностите за отиграване, само че те не могат да работят поотделно, тъй като са взаимосвързани:

1.Нинова да се окаже в действителност мъж и то български, и да застане с партията си зад националното достолепие и родния интерес като отбрани държавното управление, което афишира Митрофанова за личност нон грата.

2.Петков да покаже, че в гащите си има топки, тъй като с неговите пробиотици кремълското зло у нас не може да бъде спряно или лекувано. Личното му оцеляване като министър-председател и персона към този момент минава

само през изгонването на Митрофанова

Той самичък си изгори другите вероятни мостове. Все отново Петков има светлия образец на Стефан Стамболов, който на 6 нонември 1886 година къса дипломатическите връзки със международния фактор тогава Русия. Нашият смел харвърдски ученик е в по-изгодна обстановка през днешния ден. Няма потребност да къса дипломатически връзки, а единствено да изрита невъзпитаната приятелка. Освен това Русия през днешния ден не е международна мощ, а презряна страна, терорист и всеобщ палач, източник на войни и нещастия. Краят на путинския режим е непосредствен, а обкръжението му, неизменима част от което ще бъде и Митрофанова, ги чака съдът в Хага като военнопрестъпници.

Премиерът да избира по ботевски – срам или популярност!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР