Димитър Иванов, областен управител на област Ямбол, председател на Областен

...
Димитър Иванов, областен управител на област Ямбол, председател на Областен
Коментари Харесай

Областният щаб за чумата в Ямбол с извънреден призив към собствениците на засегнатите ферми

Димитър Иванов, регионален шеф на област Ямбол, ръководител на Областен координационен щаб за съгласуване ограниченията по попречване на заболяването чума по дребните преживни животни насочи ексклузивен апел.

”Призовавам притежателите на засегнатата плантация в Болярово да позволен ветеринарните управляващи на следващия ден /събота, 21 юли 2018г./ за взимане на втори проби от отглежданите от тях животни.”

Вземането на новите проби от овцете в стопанството на Ана и Тодор Петкови в Болярово бе конкретизирано по време на съвещание на Областния щаб, в наличието на министър Порожанов. Предложението бе обявено и препоръчано на притежателите на засегнатата плантация. Въпреки решението им, през днешния ден вземането на повторни проби за чума по преживните животни, бе възпрепятствано.

Ако на следващия ден ветеринарните лекари вземат проби, те ще бъдат предпочитано обработени, твърди регионалният шеф и оповестени на притежателите, и на членовете на Областния щаб.

В тази връзка Димитър Иванов привиква членовете на Щаба на съвещание в сряда, 25 юли 2018г., от 13.00 часа. На съвещанието ще бъдат поканени и притежателите на фермата в Болярово Ана и Тодор Петкови, както и Тодорка Сакалиева /баба Дора/, притежател на фермата с кози от село Шарково, за търсене на съответни решения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР