Димитър Илиев е новият министър на младежта и спорта. Това

...
Димитър Илиев е новият министър на младежта и спорта. Това
Коментари Харесай

Рали шампион и доцент от НСА е новият министър на спорта

Димитър Илиев е новият министър на младежта и спорта. Това стана дефинитивно ясно през днешния ден, откакто бе гласуван и признат в Народно заседание проекто-кабинетът „ Денков-Габриел “.

Илиев заменя на поста служебния министър Весела Лечева.

Той е един от най-известните някогашни автомобилни състезатели у нас. Той е осемкратен рали първенец на България и е единственият българин, печелил три пъти най-престижното автомобилно съревнование в страната – Рали България.

Освен със спорт, той се занимава и с научна активност. Има магистърска степен по авто и мотоциклетен спорт в Национална спортна академия „ Васил Левски “ – София, като придобива научна степен лекар и научна степен доцент в същата област. Дълги години  работи като учител в НСА в катедра „ Технически и ледени спортове “, бранш „ Автомобилен и мотоциклетен спорт “.

Експерт е в пътната сигурност, където работи повече от 14 години. Председател и създател на Асоциацията на настоящите автомобилни състезатели. Заемал е редица публични позиции и начинания за повишение на информираността на хората по проблемите на пътната сигурност и предварителна защита на случаите на пътя.

Новият министър на спорта стартира своята кариера през 1994 година. През 2013 година афишира, че се отхвърля от спорта и се отдава напълно на преподавателска активност. Има няколко влиятелни класирания на европейски и международни шампионати по рали.

Илиев бе част от екипа на водача на Продължаваме промяната Кирил Петков по времето на неговия кабинет. През предишния април той влезе в екипа на Петков и стана заместник-председател на Държавната организация Безопасност на пътищата към Министерски съвет.

Етикети: Димитър ИлиевМинистерство на младежта и спортаминистър
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР