Димитър Илиев е Футболист номер 1 на България за 2019

...
Димитър Илиев е Футболист номер 1 на България за 2019
Коментари Харесай

Димитър Илиев: Имаме шанс да дублираме Купата

Димитър Илиев е Футболист номер 1 на България за 2019 година и водач на Локомотив (Пловдив). За " черно-белите " предстоят мачове в efbet Лига след подновяването на шампионата и полуфинал за Купата на страната против Левски. Митко Илиев споделя пред " България Днес " за живота без футбол и под карантина, за завръщането към тренировки на терена и издава част от рецептата за триумф на пловдивското " Локо ".
-Здравей, Митко, футболът постепеннно се завръща в Европа и България. Колко мъчно беше за теб през тези двамесеца без спорта?

-Футболът ми липсваше, а обстановката в действителност беше сложна за доста хора. Но на мен това ми даде опция да бъда повече време със фамилията си и съвсем не усетих по какъв начин минавремето на карантината. Имам двегодишно момче, споделя се Йоан. С него часовете у дома минават незабелязано.

-Как се организират тренировките в този момент в " Локомотив ", към момента е рано за цялостни отборни занимания?

-Тренираме на групи и съблюдаваме предписанията на БФС, които са годни за всички клубове в страната. Колкото и да е неприятно, би трябвало да изтърпим още една-две седмици, с цел да може малко преди началото на шампионата да упражняваме в цялостен състав. Надявам, се че ще бъдем подоготвени по най-хубавия метод за подновяваено на сезона.

-Как се почуства, когато за първи път стъпи на терена след насилствената почивка поради епидемията от ковид?

- Два месеца да не докосвам топка не ми се е случвало в никакъв случай, тъй че се почуствах доста добре. През цялото време на карантината подържахме форма у дома, само че чувството да си на игрището е напълно друго и не може да се съпоставя с това да се подготвяш вкъщи. През тези два месеца тичахме и правихме силови извършения, само че топката ни липсваше на всички футболисти. От няколко дни упражняваме на стадиона и удоволствието е голямо. За нас футбола е освен специалност, само че и занимание и наслаждение. Винаги е радостно, когато сме здрави и сме на игрището.

- Какво е настроението в " Локомотив " (Пд) сега, предстоят ви значими мачове?

- Атмосферата в тима е доста добра, това е и една от аргументите да се представяме добре в шампионата и за Купата на България. В съблекалнята са най-вече млади и иамбициозни момчета. Разбираме се, макар, че има и доста огромен брой чужденци. Не единствено на терена, а и отвън него момчетата имат доста близки връзки, тъй че това е едно огромно наше преимущество.

- Как успявате толкоз бързо да адаптирате чужденците към характерния метод на живот в България?

- Пловдив е един от най-хубавите градове, а както е известно, с хубавото елементарно се привиква. На всички чужденци доста им харесва. Българите сме доста отворени и отзивчиви хора,а това оказва помощ на тези, които идват от други страни.

- Предстои ви полуфинал за Купата на България против " Левски ", какви са възможностите ви да спечелите трофея за втора поредна година?

- Имаме огромни шансове за Купата. На полуфинала играем с " Левски ", те в този момент имат много проблеми. Ако успеем да преодолеем " сините " на финала възможностите са равни. Срещу който и противник да се надигнем, мисля, че имаме шансове да дублираме триумфа си от предходната година.

- Един от някогашните ти тимове - " Миньор " (Перник) се завърна в професионалния футбол, " чуковете " ще играят във Втора лига. Какви са спомените ти от престоя в този клуб?

- Поздравявам тима за завръщането в професионалния футбол, заслужават го. Сега отбора е напълно нов, от млади момчета. Аз играх там единствено един полусезон, само че тогава клубът беше доста добре проведен и спомените ми са положителни. Перник е един от градовете, които се радват на една доста добра поддръжка от страна на почитателите.

- Какво си пожелаваш за теб и за почитателите на " Локо " оттук нататък?

- Здравето е преди всичко за всички хора, тъй че се надявам сложната обстановка към епидемията от ковид да бъде овладяна. Сякаш й се вижда края... Дано колкото е допустимо по-скоро всички да се радваме нафутболни страсти, тъй като както е известно, първите мачове ще бъдат без аудитория на трибуните. Надявам се, че и това ще отмине и дружно с всички, които обичат спорта ще бъдем още веднъж на стадионите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР