Димитър Илиев беше избран за Футболист номер 1 на България

...
Димитър Илиев беше избран за Футболист номер 1 на България
Коментари Харесай

"Черно-белият" рицар, който мечтае за националния отбор

Димитър Илиев беше определен за Футболист номер 1 на България за 2019 година Ако не следите българския футбол от близко и се задоволявате единствено с мачовете на националния тим или такива от непознатите шампионати, най-вероятно сте си задали въпроса " Кой? ".

Отличеният нападател не свети в някое от мощните европейски шампионати, той даже не играе там, а опитът му в чужбина се лимитира до 4-те години в Полша. Плюс това Илиев няма нито един мач за националния тим по футбол. Получи повиквателна за приятелския мач с Парагвай и за срещата от европейските квалификации против Чехия в края на отминалата година, само че по този начин и не влезе в игра.
Димитър Илиев е Футболист №1 на 2019 година (ГАЛЕРИЯ) Голмайсторът на "Локомотив " Пловдив наследи Кирил Десподов
И въпреки всичко Илиев има извоюван трофей в своята кариера и то през 2019 година Като капитан на " Локомотив " Пловдив той беше първият, който докосна Купата на България и я сервира към съотборниците си след успеха с 1:0 над " Ботев " Пловдив.

Снимка: Lap.bg

Футболният път на Илиев е тясно обвързван с огромната му " черно-бяла " обич. Той е част от школата на " Локо " от 8-годишен. Преминал е през всички обединения на подрастващите, като прави дебюта си за първия отбор през 2004 година, когато е единствено на 16.

Заради постоянните си изяви влиза в полезрението на два британски клуба - " Саутхемптън " и " Челси ".

Снимка: Lap.bg

" Бях към 10 дни в клуба, упражнявах с юношите до 17 години и изиграх една контрола. Представих се доста по-добре. Мениджърът ми по това време – Джон Ингълс, ми изясни, че треньорът на юношеската групировка ме е харесал, препоръчана е била сума на управлението на " Локомотив ", само че тогавашният притежател Георги Илиев, лека му пръст, дружно с Емил Наков прекомерно доста са надули цената ми и всичко пропадна ", споделя Илиев.

Вместо да отиде във Висшата лига, Футболист номер 1 на България се озовава на... " Българска войска ". Само че в ЦСКА Илиев явно не се усеща толкоз добре, колкото с родния " черно-бял " екип. Взима присъединяване единствено в 5 мача, в които не съумява да означи гол. Редицата треньорски смени в тима също способстват за неговата неустойчивост и той е преотстъпен на " Миньор " Перник, а по-късно и на " Пирин ". Следва къс интервал в " Монтана " и по-късно в " Локомотив " София.

Снимка: Lap.bg

Все отново фантазията на Илиев да заиграе в чужбина се сбъдва. През 2014 година той подписва контракт с втородивизионния полски " Висла " Плоцк. Той е в основата на изкачването на тима в елитната дивизия.

" Целият град празнуваше с нас. Имаше и шествие ", спомня си нападателят.

През 2017 година той играе за различен полски отбор " Подбескидже ", само че за малко.

Снимка: Lap.bg

И се завръща вкъщи - на " Лаута ". Илиев облича още веднъж фланелката на " Локомотив " през 2018 година Капитанската лента пък приляга най-добре на неговата ръка, тъй че е естествено към този момент опитният футболист да поведе своите съотборници към триумфите. И го прави - с трофей в шампионата за Купата на България, с почтено показване в европейските клубни шампионати и с връщане на " черно-белите " измежду едни от най-хубавите тимове у нас.

За това Митко способства с 11 гола в 19 мача, което му отрежда първо място при точните стрелци през актуалната акция.

Снимка: Lap.bg

В свободното си време Футболист номер 1 на България се разтоварва от футбола с най-ценния си " трофей " - фамилията. През 2017 година той подписа брак с дългогодишната си половинка Мартина, а от две години двамата се радват на дребен левент.

Димитър Илиев не е просто следващият футболист на " Локомотив ". Той се е трансформирал в институция, а " Лаута " е второто му семейство. Феновете на " черно-белите " вършат асоциации с последния собствен състезател ставал номер 1 на България - именития Христо Бонев.
View this post on Instagram

A post shared by Dimitar Iliev (@dimitar.iliev41) on Apr 19, 2019 at 9:30am PDT

На 31 години Димитър Илиев не мисли за отричане, а мечтае. За това, което в никакъв случай не е правил, само че доста желае - да играе за националния тим.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР