Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната

...
Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната
Коментари Харесай

Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за председател на Сметната палата

Димитър Главчев е номинацията на ГЕРБ-СДС за ръководител на Сметната палата , разгласи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Припомняме, че през вчерашния ден ръководещите от ГЕРБ и " Продължаваме промяната " - " Демократична България " откриха незабавна процедура за избор на управления на три регулатора - Сметната палата, Българската национална банка (БНБ) и Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Миналия петък - 7 юли, болшинството в Народното събрание одобри решение за удължение на периода за предложение на претенденти за ръководител на Сметната палата - до 12 юли включително. До избора на нов ръководител Горица Николова-Кожарева ще извършва функционалността на началник на одитния орган.

Вчера пък, макар желанието му да се завърне на поста си като ръководител на Сметната палата, Цветан Цветков не съумя да го стори, защото му бе неразрешен достъп до постройката със заповед на сегашния началник Горица Грънчарова-Кожарева.

Цветков беше възобновен на длъжността с решение на Конституционния съд от предишния месец. Той счита заповедта на Кожарева за оскъдна и разгласи пред публицисти, че „ ще потърси правата си по правосъден ред “ . „ Не могат да ме спрат да встъпя в служба. Решението на Конституционен съд е доста ясно – анулира освобождението ми от Народното събрание и го афишира за незаконен акт “, добави той.

На този декор президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да бъде оповестена за противоконституционна част от решение на Народното събрание, с което се дефинира изпълняващ пълномощията на ръководител на Сметната палата. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР