Димитър Ганев: 3 партии със сигурност ще влязат в Европарламента55%

...
Димитър Ганев: 3 партии със сигурност ще влязат в Европарламента55%
Коментари Харесай

Димитър Ганев: 3 партии със сигурност ще влязат в Европарламента

Димитър Ганев: 3 партии сигурно ще влязат в Европарламента
55% от интервюираните в последното проучване на „ Тренд ” настояват, че ще гласоподават на идните избори за Европейски парламент през май.

Винаги има разминаване сред заявената интензивност и действителната, разяснява по бТВ Димитър Ганев от „ Тренд ”. 55% интензивност са малко над 3 млн. души, а на последните европейски избори през 2014 година действителните гласове бяха 2,2 млн., аз чакам на този избор да са по-малко, посочи политологът.

Изследването на „ Тренд ” демонстрира и дребна разлика сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия на европейските избори – 1,2%. По думите на Димитър Ганев те безусловно са на фотофиниш.

Според него по-интересен е фактът, че се обрисува Движение за права и свободи да има двойно по-висок резултат от „ Обединени патриоти “, за разлика от последните парламентарни избори, когато са били с съвсем еднакъв резултат.

Ганев изясни също, че от представянето на патриотите зависи и коя партия какъв брой евродепутати ще има. „ Обединените патриоти “ имат късмет за евродепутат, в случай че се явят дружно.

Три партии сигурно ще изпратят депутати в Европейския парламент – ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, сочат данните от изследването.

Решаващ ще е и гласът на колебаещите се – 31% от интервюираните показват, че към момента не са решили за коя партия или коалиция ще гласоподават. Проучването е направено в интервала 10-17 януари по поръчка на „ 24 часа ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР