Димитър Гамишев е осъден ефективно на 2 години. Ще лежи

...
Димитър Гамишев е осъден ефективно на 2 години. Ще лежи
Коментари Харесай

Затвор за депутат от ГЕРБ със семейни еврокъщи за гости в Лещен и Гайтаниново

„ Димитър Гамишев е наказан дейно на 2 години. Ще лежи в Самораново ”, заяви 19 min.bg цитирайки читателката Красимира Брингова. От ръководещата партия удостоверяват новината за депутата от ГЕРБ в този парламент, при чиято оставка на 28 март 2018 година Цветан Цветанов разгласи, че постъпва почтено.
Сигурно, тъй като двамата имат общ другар – предприемача Шапков, който взе поръчка за 6,4 млн.лв. за обзавеждане на държавната администрация, без да е огромен производител или търговец на мебели, по специфична покана от държавното управление, и за който се приказва, че е правил ремонта и обзавеждането, откакто Цветанов получава на шпакловка новия си апартамент на ул. Латинка с ВИП асансьора. Шапката беше и помощник на депутата от ГЕРБ, както проличава на уеб страницата на Народното събрание.

Интересно е, че семейството на Гамишев има няколко къщи за посетители, в които са налети най-малко 700 000 лева – 2 по европрограмата през ДФЗ, държани от снахата, една от бащата на депутата, която си е цялостен хотел, и една на брачната половинка му – всичките в безмилостно застрояваното красиво остаряло село Лещен и покрайнината.

Гамишев беше заставен да напусне Народното събрание, откакто се оказа, че през 2016 година е трансферирал компания на малоимотно лице. „ Това е с единствена цел – да не пречи на инспекцията и да не се спекулира с името на ГЕРБ, както това непрестанно се прави от опозицията. За следващ път ГЕРБ дава пред жителите ясно и тъкмо обръщение по какъв начин би трябвало да действа една същинска демократична и виновна за делата си партия. И при най-малкото подозрение в народни представители, те сами подават оставката си, не чакат да приключат инспекциите и не се крият зад имунитети “, изясни депутатът от ГЕРБ, някогашен СДС-кмет и още по-екс болшевик Спас Гърневски претекстовете за подадената оставка. Според Българска социалистическа партия компанията на Гамишев дължала на близо 200 хиляди лева „ За нас е цялостна мистерия по какъв начин е осъществено вписването на продажбата на компанията в Агенцията по вписванията, откакто тя е измежду огромните длъжници на страната “, споделиха алените. И в действителност, по закон това е неразрешено на организацията, подчинената тогава на настоящия външен министър и вицепремиер по правната промяна Екатерина Захариева.

Фамилията на някогашния народен представител от ГЕРБ Димитър Гамишев интензивно уголемява хотелиерския си бизнес в гърменското с. Лещен. Преди няколко години по програмата за селски региони снахата на Димитър и Боянка Гамишеви – Ангелина, получи 300 000 лева за къща за посетители в селото. Като шеф тогава на компания Ники тур-99 Д. Гамишев подвигна в Лещен 2 къщи – Лещенски парадайс и Лещенски перли, а същата компания, към този момент ръководена от бащата на ексдепутата Никола Гамишев, подаде молба за разработване на сложен план за капиталова самодейност /КПИИ/ да направи на прилежащ имот кръчма и зона за релакс. КПИИ разрешава да се проведат взаимно процедурите по устройствено обмисляне и по разрешаване на строителството и се употребява от вложители, които имат желание неотложно да осъществят планувания градеж. Той стартира преди да има разрешителни – евентуално инцидентно, само че е допустимо и с дебелите властови връзки на ГЕРБ-ера.

Поисканото от Гамишев позволение да се промени проектът на застрояване на терена от Жилищно застрояване в Къщи за посетители, кръчма и релакс е подадено в община Гърмен на 4 септември т. година, още на идващия ден е утвърдено от Общинския експертен съвет по устройство на територията, а на 4 октомври е получило ОК и от финалната инстанция – кмета на община Гърмен Минка Капитанова, която се води от Движение за права и свободи.

Освен в Лещен, сем. Гамишеви работят и по разширение на хотелиерския си бизнес в хаджидимовското с. Гайтаниново. Там брачната половинка на ексдепутата – Боянка, също има 3-етажна къща за посетители с 400 000 лева по европроект. Тя съобщи желанието си да добави към нея открит басейн. След като напусна 44-ото Народно събрание поради скандал с прекачване на компания с данъчни отговорности към малоимотен „ бизнесмен” от Северна България, Д. Гамишев се захвана крепко със фамилния бизнес. До момента публично името му не попада в нито една от компаниите, които преди късия му парламентарен стаж бе заставен да припише на роднините си, само че съгласно съгражданите му той върти както къщите за посетители, по този начин и строителните компании на семейството Гамишеви и през днешния ден, а връзките му с ГЕРБ въобще не са прекратени, като даже и в този миг, този заслужен човек, съгласно Цветан Цветанов се пробва да прави акцията на ГЕРБ за идните евроизбори, като постоянно е забелязван в ромските махали в югозапада на България, пишат локалните медии.

Заради фамилния хотел в Лещен се сече вековна гора, изцяло се нарушава равновесието в архитектурно-историческия резерват, разгласява в обществените мрежи художникът Чавдар Гюзелев - наследник на огромния български бас Никола Гюзелев. С видно отвращение и неодобрение той показва своята позиция за тази самодейност с думите:

" Лещен. Четириетажен хотел?!?!?! С асансьор. Кой е разрешил сходно безумство? На кого може да хрумне сходна кретения? Абсолютна разруха...И това не е краят, дебилиадата продължава! "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР