Димитър Евлогиев. Снимка: Нова твКолегите проверяващи се оплакваха от намесата

...
Димитър Евлогиев. Снимка: Нова твКолегите проверяващи се оплакваха от намесата
Коментари Харесай

Подалият сигнала за медицинския одит: Ръководството се меси при проверките в болниците

Димитър Евлогиев. Снимка: Нова тв

" Колегите проверяващи се оплакваха от намесата на ръководители в работата им. Екипи от по 2-3 индивида установяват нарушавания и всичко приключва с едно огромно нищо. После те обясняваха, че заради интервенция на даден началник, са се въздържали да сформират актове. " Това описа пред Нова тв някогашният основен секретар на Изпълнителната организация " Медицински одит " (ИАМО) Димитър Евлогиев, по чийто сигнал прокуратурата стартира инспекция в организацията.

Общо 11 смъртни случая в лечебни заведения, в това число и на новородени бебета, не са докладвани на прокуратурата от ИАМО, сподели инспекция на Върховната административна прокуратура, огласена в четвъртък. Започна следствие против длъжностни лица от организацията.

Според Евлогиев въпросната скица се осъществявала поради вътрешни правила, съгласно които решението на проверяващите се съгласува с разнообразни хора на управителни длъжности. " В сигналите си съм написал, че това корупционна среда, която основава предпоставки за злоупотреби ", съобщи Евлогиев.

Още по тематиката:

Прокуратурата подхвана медицинския одит поради прикрити смъртни случаи
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР