Димитър Димов е от онези значими творци, чиито имена остават

Димитър Димов е от онези значими творци, чиито имена остават ...

Изложба разказва за живота и творчеството на Димитър Димов.

Димитър Димов е от онези значими творци, чиито имена остават завинаги записани на страниците на българската литературна история. Затова и всеки спомен за него е особено ценен. Още повече, че той самият не е оставил свои мемоари.

Ето защо Националният литературен музей се е заел с нелеката задача да направи специална изложба, която да надникне в живота и творчеството на гениалния писател, но без сухите биографични факти. Тя е посветена на 110-годишнината от рождението на Димитър Димов, неин домакин е Народното събрание, а днешното ѝ откриване премина при огромен интерес от страна на депутати, журналисти и гости на институцията.
Изложба разказва за живота и делото на Димитър ДимовDarikNews.bg Иван Лазаров
„ДИМИТЪР ДИМОВ В ПИСМА И СПОМЕНИ“ съдържа 16 документални пана, представящи различни моменти от биографията на писателя – семейство, ученически и студентски години, професионално развитие, пътувания, приятелства, интереси, обществена дейност. Експозицията е допълнена с архивни материали от фонда на къща музей „Димитър Димов“ към Националния литературен музей – лични вещи, книги с автограф, ръкописи и снимки.

„Ние се грижим за паметта на българските писатели“, категоричен е директорът на Националния литературен музей Атанас Капралов. По повод годишнината от рождението на писателят музеят е подготвил и специален юбилеен вестник.-->
Изложба разказва за живота и делото на Димитър ДимовDarikNews.bg Иван Лазаров
Автор на изложбата, която ще остане в Народното събрание до 18 октомври, е д-р Милена Катошева, главен уредник на къща музей „Димитър Димов“, а художественото оформление е дело на Ивелина Велинова.
Изложба разказва за живота и делото на Димитър ДимовDarikNews.bg Иван Лазаров

Източник: dariknews.bg