Димитър Димитров се класира на седмо място във финала на

...
Димитър Димитров се класира на седмо място във финала на
Коментари Харесай

Димитър Димитров е 7-ми в Европа на прескок



Димитър Димитров се класира на седмо място във финала на прескок на европейското състезание по спортна гимнастика в Глазгоу (Шотландия). Състезателят от Благоевград излезе приключи надпреварата на този апарат, изгледа всичкщи осъществявания преди него, само че устоя душевен, извърши чисто и тъкмо прескока, като за първото упражнение беше оценен с 14.366 точки, а за второто - 14.000 точки. Средната оценка от двете осъществявания – 14.183 точки му отреди седмата позиция. В квалификацията българинът получи шести по мощ резултат, само че с оглед мощния край направи чудесно показване.

Самото класиране на Димитров във финала е голям триумф за българската спортна гимнастика. Българин попада измежду осемте най-хубави на континентален шампионат за първи път от 2010 година насам, а възпитаникът на Александър Марков взе участие на първи край в кариерата си на огромно състезание.

" Не чаках да направя край на прескок. Очаквах да вляза в първите 8 на земя, тъй като там бях доста квалифициран. Грешката в третата серия по време на подготовка ме лиши от опцията да играяи в този край финал. Попадането измежду финалистите на прескок зарадва както мен, по този начин и цялото управление на федерацията.

Във финала жребият ми отреди последния стартов номер. Това от една страна беше добре, само че от друга не чак толкоз. По време на осъществяванията на мойте съперници бях доста концентриран. Знаех, че тези прескоци ги мога, тъй като съм натрупал към този момент много опит с тях на надпревари. Доволен съм, че изпълних и двата прескока добре и то дружно с най-хубавите в Европа на този апарат.

Изобщо цялото европейско за мен беше един прекрасен и успешен опит. Благодаря на моят персонален треньор Александър Марков,  на старши – треньорът на националния тим Милко Танкушев, на управлението на федерацията, на фамилията ми, на моята другарка, която ми дава кураж. Искам да благодаря и на мойте съотборници, които са в София за поддръжката. Доволен и благополучен съм, че съумях да си свърша добре работата. ", това съобщи след края на надпреварата особено за БНР от Глазгоу Димитър Димитров.

Руснакът Артур Далалоян отбрани европейската си купа, откакто получи междинна оценка за двата прескока 14.900 точки. На второ място се подреди Игор Радивилов (Украйна) с 14.866 точки, а трети е Дмитрий Ланкин (Русия) с 14.666 точки.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР