Димитър Делчев Движение България на гражданите (ДБГ) поиска от президента

...
Димитър Делчев Движение България на гражданите (ДБГ) поиска от президента
Коментари Харесай

ДБГ иска президентско вето върху Закона за частните охранители


Димитър Делчев

" Движение България на жителите " (ДБГ) изиска от президента да наложи несъгласие върху Закона за частната охранителна активност.

Преди ден Народното събрание одобри промени в закона, които дават право на частните охранители да правят арести на хипотетични нарушители, до момента в който пристигна полиция. Кметовете ще могат да подписват контракти с частни охранителни компании, които да се грижат за сигурността на цялото обитаемо място.

Охранителите ще имат право да носят огнестрелно оръжие, да употребяват физическа мощ, помощни и механически средства.

Със закона се вкарва нов лиценз за частните охранителни компании, който ще се дава за " защита на урбанизирани територии ". Охраната ще включва отбрана от противоправни похищения върху имуществото и популацията посредством наблюдаване, надзор и реакция с
мобилни охранителни патрули.

" С приемането на оферти от Министерски съвет план държавното управление и болшинството афишират капитулацията си в бранш " Сигурност ", невъзможността си да се оправят с опазването на сигурността на българските жители и цялостен отвод да реформират системата ", разяснява водачът на ДБГ Димитър Делчев.

Според него е неприемливо хора без специфична подготовка да имат полицейски пълномощия и да носят оръжие, с което могат да убиват. По думите му този закон е опция за феодалните кметове да си наемат частна войска, която да ги брани от жителите и закона и да постанова принуда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР