Димитър Бербатов се надява конгресът на БФС в петък да

...
Димитър Бербатов се надява конгресът на БФС в петък да
Коментари Харесай

Бербатов очаква конгрес в петък

Димитър Бербатов се надява конгресът на БФС в петък да се състои. Заявилият се като претендент за поста на Боби Михайлов някогашен нападател прикани клубовете да се явят пред НДК. Според благоевградчанина изборите би трябвало да се състоят, макар че настоящето управление на БФС разгласи, че анулира форума поради насъбрани правосъдни проблеми.

Бербатов свика конференция и заяви, че клубове, които го поддържат в борбата за стола на Борислав Михайлов, обмислят да бойкотират шампионатите в другите равнища.

" Отиваме към конгреса, което е най-важната тематика. Смята се, че е отсрочен, само че той не е. Септември има покана за избирателен конгрес. През февруари утвърждават и правила за провеждането му. На 1 март го анулират. Не са в правото си да го вършат. В момента поканата за постоянен конгрес е в Търговския указател. Поради тази причина той не може да бъде анулиран.

Обиколихме тимовете и видяхме разочарованието, че не им се дава да има смяна по легален и почтен метод. Някои от клубовете приказват да бойкотират шампионатите.

Входирахме подписката в съда на 31 януари. Съдът още не се е произнесъл. По закон би трябвало да се събере подписка с 1/3 от клубовете, да се входира в съда и да се реши в къс период. В момента няма решение по тази подписка. Някои клубове желаеха съдията по делото Жаклин Комитова да си направи отказ.

Започнаха да се събират контрадекларации. Те са от същите клубове, които събраха подписи за конгрес. Тези контрадекларации се входират в съда и съдията би трябвало да ги вземе под внимание. Ако са събрани 1/3 от подписи, би трябвало да се назначи конгрес.

Сега се дава опция, под напън, да се съберат задоволително контрадекларации и да се обезсмисли конгресът. Малка неразбория, дребна каша, някакви юридически хватки ", съобщи Бербатов. Според него има опция ММС да отнеме лиценза на БФС.

" До 31 март БФС би трябвало да показа бюджет на ММС. Не се ли случи, рискува да бъде лишен лицензът. Или ще има някакъв конгрес, или ще се попречи да бъде извършен подобен? БФС се пробва да направи някаква скица да не бъдем позволени до този конгрес, а подобен, в действителност, да се състои.

Призовавам министъра на спорта да изпрати инспектората да види какво се случва в НДК в петък. Ние ще бъдем там - аз, Мартин, Стилян, пред НДК. БФС също би трябвало да бъде там. Всички клубове, излъчили делегати в период, също мисля, че би трябвало да бъдете там. Заповядайте! ", прикани Бербатов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР