Димитър Бербатов счита за добро решението на Челси да плати

...
Димитър Бербатов счита за добро решението на Челси да плати
Коментари Харесай

Бербатов: Челси намери своя човек, но все още не е претендент за титлата

Димитър Бербатов смята за положително решението на Челси да заплати 53 млн. евро за Тимо Вернер от Република България (Лайпциг). Германският национал ще се причисли към лондончани след края на акцията в Бундеслигата и се чака да е измежду титулярите. Ето какво написа българина за него в постоянната си графа за Betfair:

" Тимо Вернер настойчиво беше свързван с Ливърпул, само че в последна сметка избра Челси. Има клюки, че няколко футболисти ще си тръгнат от “Стамфорд Бридж” и наподобява, че Тимо ще заеме мястото на някого от тях. За Вернер това ще бъде изцяло ново прекарване. Той ще разбере, че Премиър лийг е друга от Бундеслигата и съм любопитен да видя по какъв начин той ще се впише в състава на Челси. Смятам, че младият немец би бил отличен заместител на Вилиан. И двамата са остри, доста бързи и рискови при игра на контраофанзива. Единственото нещо, върху което Вернер би трябвало да работи, е играта в сгъстено пространство, тъй като в Англия ще се изправи против противници, които се пазят с 10 души. Очаквам с неспокойствие да видя по какъв начин той ще се оправи.
 Официално: Челси закупи Вернер
Германското състезание е малко по-стриктно откъм нарушавания и надлежно физическите единоборства също могат да се окажат предизвикателство пред него - изключително когато излезе против Шефилд Юнайтед. Футболистите на този тим не ги е грижа какъв си, а непосредствено ти влизат остро. В същото време обаче неговата скорост и заостреност могат да са огромен бонус за тима.

Тимо отива в по-голям клуб и ще играе в едно от най-силните шампионати в света. Това е разумна стъпка за кариерата му. Със сигурност Вернер знае доста за този шампионат и има двa сюжета за него първоначално: или всичко ще му се получи през цялото време, като незабавно стартира да бележи и прави асистенции по метода, по който го прави в Лайпциг до момента, или ще му отнеме време, с цел да привикне към новите условия.

Помня, когато аз се реалокирах от Германия на Острова. Тогава се нуждаех от месец-два, с цел да привикна с смяната. Това лишава време. За Вернер е значимо да не бъде обезкуражаван, в случай че първоначално направи няколко неприятни срещи.

Челси откри своя човек, само че съгласно мен има още доста път да извърви, с цел да се превърнe в кандидат за купата. Вернер не е нито Лионел Меси, нито Кристиано Роналдо. И въпреки всичко този трансфер е верен, а и евентуално клубът ще се опита да притегли още футболисти, с цел да укрепи състава си. Сделката за Тимо Вернер е положително начало. "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР