Димитър Бербатов също взе отношение по случая с издънката на

...
Димитър Бербатов също взе отношение по случая с издънката на
Коментари Харесай

Бербатов за тъпотията на Рашфорд: Няма извинение за такова нещо

Димитър Бербатов също взе отношение по случая с издънката на нападателя на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд, за който се разбра, че преди дни се е отдал на запой, поради който след това не е съумял да отиде на подготовка. На всичко от горната страна британският национал излъгал мениджъра Ерик загар Хаг, че бил болен. В последна сметка клубът му наложи наказване, като съгласно осведомени става дума за санкция от най-малко 650 000 паунда.

“Би ми се желало да намеря някакво опрощение, тъй като постоянно се пробвам да пазя футболисти, откакто съм бил на тяхно място. Но за такова нещо като това няма опрощение ”, написа някогашният състезател на “червените дяволи ” Бербатов.

“Знам защо става дума и какво ти коства това. Иска ти се да се отпуснеш и в реалност има опция да го направиш, само че не и в случай че би трябвало да пропуснеш тренировката на идващия ден. От това, което разбирам Рашфорд не е бил болен (за да пропусне тренировката - б.р.). По-скоро звучи като да не се е чувствал убеден и в нужната кондиция да участва на заниманието, което не е добре за него от професионална позиция ”, продължи българинът.

“Преди всичко ти си футболист и това би трябвало да бъде най-важното нещо за теб. Без значение какво е станало, ти си задължен да бъдеш на подготовка, в случай че не си болен или имаш фамилни проблеми. Когато си отишъл да купонясваш, само че на идващия ден не си стигнал до тренировката, не виждам какво опрощение можеш да имаш ”, приключи той.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик загар Хаг удостовери, че въпросът към пропуснатата подготовка на Маркъс Рашфорд поради купонясването му в Белфаст е завършен. Той предизвести британския национал, че би трябвало да съблюдава дисциплинираност, само че увери, че ще разчита на нападателя още в идния турнирен мач против Уулвърхамптън.

“Той пое отговорност, а за останалото - това е вътрешен въпрос. Случаят е завършен. Няма нищо общо с липса на почитание, само че, както споделих, дано се фокусираме върху мача и продължим напред. Изявлението на клуба е ясно и би трябвало да се концентрираме върху печеленето на мачовете. Не става въпрос за дисциплината при мен, макар че във футбола тя ти е нужна както на терена, по този начин и отвън него. Има граници, като всеки състезател и експерт го знае, както и какво се чака от него.

Трябва да се фокусираме върху побеждаването в дуелите ни, това е значимото. Всеки топ експерт знае какво би трябвало да е държанието му. Рашфорд се регистрира с два гола и асистенция в последните два мача в Премиър лийг. Има процъфтяващо партньорство сред него и Расмус Хойлунд, като желаеме да продължим с този развой на развиване ”, разяснява Тен Хаг на конференцията си преди дуела.

Той отписа контузения Мейсън Маунт за идната среща, само че удостовери, че ще може да разчита на Андре Онана, който се прибра от шампионата за Купата на африканските народи. Освен това експертът приказва за приповдигнатия екипен дух.

“За Маунт е прекомерно скоро, само че Онана ще се завърне. Доста сме уверени и в най-хубавите ни дни можем да победим всеки. В най-лошите ни дни пък играем недопустимо, тъй че би трябвало да повдигнем лимита ни до по-високи равнища и да реализираме резултати даже когато сме най-зле.

Всички в състава са доста уверени в това. Те знаят, че контузените играчи се завръщат и отборът ще стане по-силен. Това оказва помощ за мотивацията и за отборния дух. Трябва да гледаме на всеки дуел като на край и да извличаме максимума от него. Този отбор има толкоз доста опит и самите футболисти го знаят. Доста съм положителен поради възобновените играчи. Някои се нуждаят от игрови темп, само че вървим в добра посока. Имахме контрола, след което мач за купата, а в този момент и турнирен дуел. Това е много добра подготовка за тези играчи, тъй че би трябвало да създадем идната стъпка, с цел да може въпросните футболисти да си възвърнат формата ”, добави мениджърът на “червените дяволи ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР