Димитър Бербатов разкри пред Спортното шоу на Дарик радио, че

...
Димитър Бербатов разкри пред Спортното шоу на Дарик радио, че
Коментари Харесай

Димитър Бербатов слага край на футболната си кариера

Димитър Бербатов разкри пред Спортното шоу на Дарик радио, че приключва своята славна футболна кариера.

“Това е краят на моя професионален път “, разгласи той.

Димитър Бербатов е един от най-успешните централни нападатели в Европа. Рекордьор е по наградата футболист номер едно на България цели седем пъти.

Роден е на 30 януари 1981г. в Благоевград. В първи и втори клас тренира лека атлетика и скок на дължина. Към футбола се насочва на 10 години и влиза в школата на Пирин. За Бербатов в учебно заведение най-трудния му предмет е физика, приключва учебно заведение с със междинен триумф 4,80. Извън футбола негови занимания са рисуването и баскетбола.

Изиграва 660 мача, вкарва 273 гола. Прекарва пет сезона в немския Байер Леверкузен, след това е платен от Тотнъм . Играч на „ шпорите “ е три сезона, в които се разписва на 27 пъти. През месец септември 2008г. минути преди затварянето на трансферния прозорец Бербатов минава в Манчестър Юнайтед. За българина са заплатени 30,75 млн. паунда и по този метод се трансформира в най-скъпият футболист, купуван от сър Алекс Фъргюсън до този миг. Тотнъм до последно не желаят да пуснат Бербатов в Юнайтед и доста хора са песимистични за неговия трансфер на „ Олд Трафорд “.

През третия сезон в Манчестър Юнайтед Бербатов е измежду водещите играчи във Висшата лига по голове и асистенции . Той е първият футболист в историята на отбора, който отбелязва хеттрик на безконечния зложелател Ливърпул от Втората международна война. Това става на този ден преди тъкмо 9 години. През 2010г. вкарва 5 гола на Блекбърн в един мач. По този метод влиза в историята на Висшата лига, тъй като е първият футболист, който вкарва толкоз попадения в границите на един дуел.-->

Бербатов е платен от Фулъм, след това играе за Монако и ПАОК. За последно бе състезател на индийския Керала Бластърс , за който означи единствено един гол.

Капитан е на националния тим по футбол на България от 2006 до 2010 година, когато се отдръпва от него.С 48-те маркирани попадения Димитър Бербатов е рекордьор по голове за националния тим дружно с Христо Бонев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР