Димитър Бербатов публикува официална позиция. Той заяви, че провелият се

...
Димитър Бербатов публикува официална позиция. Той заяви, че провелият се
Коментари Харесай

Бербатов: Конгресът беше напълно легитимен, разчитаме на намеса от ФИФА

Димитър Бербатов разгласява публична позиция. Той съобщи, че провелият се в петък Конгрес е изцяло законен, надлежно определеното ново управление на БФС е законно.

"Имаше законно призован от Изпълнителния комитет на БФС постоянен избирателен конгрес на 18 март 2022 година. Изпълнителният комитет на БФС опита да анулира този конгрес по нелегитимен метод и не съумя. Конгресът остана годен. Ръководството на БФС не се яви на конгреса, знаейки, че няма никакви шансове поради известните настроения на голяма част от клубовете и цялата футболна общност. Предпочете да пази тезата, че е отменил този конгрес, с цел да остане служебно на власт. Конгресът се организира изцяло законно и Уставът на БФС и законът са спазени.

Президентът и Изпълнителният комитет са освободени от конгреса и има определено изцяло законно ново управление.

Това управление първо би трябвало да бъде вписано на всички законови учредения в Търговският указател, преди да стартира да работи. Разбира се, досегашното управление на БФС може да апелира. И отново се влиза в омагьосания кръг, от който никой не печели.

Именно по тази причина решението е единствено едно - привикване на съединителен избирателен конгрес!

За да се излезе от тази обстановка, сме уведомили ФИФА и разчитаме да се намеси и да постави ред - или с назначението на служебно управление, което да организира легален и почтен избирателен конгрес, или да бъде посредник сред двете страни за излизането от създалата се патова обстановка ", написа Бербатов.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР