Димитър Бербатов обяви ексклузивно, че прекратява своята кариера.“Това е краят

...
Димитър Бербатов обяви ексклузивно, че прекратява своята кариера.“Това е краят
Коментари Харесай

Бербатов прекрати професионалната си кариера

Димитър Бербатов разгласи извънредно, че приключва своята кариера.

“Това е краят на моя професионален път “, разгласи Бербатов пред Спортното шоу на Дарик радио и dsport.bg.

" Пак оставам във футбола, само че нещо в мен умря. Гледаш мач, някогашните си тимове, в случай че е онлайн е още по-лошо, тъй като си разчертаваш разновидности за игра. Ако си извършил огромна част от упоритостите и задачите си, когато пристигна моментът да спреш, ти янма да съжаляваш толкоз доста ”, разяснява Бербо

Димитър Бербатов е един от най-успешните централни нападатели в Европа. Той е футболист №1 на България рекордните седем пъти.

Роден е на 30 януари 1981 година в Благоевград. В първи и втори клас тренира лека атлетика и скок на дължина. Към футбола се насочва на 10 години и влиза в школата на Пирин. За Бербатов в учебно заведение най-трудния му предмет е физика, приключва учебно заведение със междинен триумф 4,80. Извън футбола негови занимания са рисуването и баскетбола.

Изиграва 660 мача, вкарва 273 гола. Прекарва пет сезона в немския Байер Леверкузен, след това е платен от Тотнъм. Играч на „ шпорите “ е три сезона, в които се разписва на 27 пъти. През месец септември 2008г. минути преди затварянето на трансферния прозорец Бербатов минава в Манчестър Юнайтед. За българина са заплатени 30,75 млн. паунда и по този метод се трансформира в най-скъпият футболист, купуван от сър Алекс Фъргюсън до този миг. Тотнъм до последно не желаят да пуснат Бербатов в Юнайтед и доста хора са песимистични за неговия трансфер на „ Олд Трафорд “. 

През третия сезон в Манчестър Юнайтед Бербатов е измежду водещите играчи във Висшата лига по голове и асистенции. Той е първият футболист в историята на отбора, който отбелязва хеттрик на безконечния зложелател Ливърпул от Втората международна война. Това става на този ден преди тъкмо 9 години. През 2010г. вкарва 5 гола на Блекбърн в един мач. По този метод влиза в историята на Висшата лига, тъй като е първият футболист, който вкарва толкоз попадения в границите на един дуел. През сезон 2010/2011 Бербатов е голмайстор на Висшата лига.

Бербатов е платен от Фулъм, след това играе за Монако и ПАОК. За последно бе състезател на индийския Керала Бластърс, за който означи единствено един гол.

Капитан е на националния тим по футбол на България от 2006 до 2010 година, когато се отдръпва от него.С 48-те маркирани попадения Димитър Бербатов е рекордьор по голове за националния тим дружно с Христо Бонев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР