Димитър Бербатов излезе с видеообръщение във фейсбук по повод събитията,

...
Димитър Бербатов излезе с видеообръщение във фейсбук по повод събитията,
Коментари Харесай

Бербатов: БФС управлява по сталинистки

Димитър Бербатов излезе с видеообръщение във фейсбук във връзка събитията, последвали конгреса му в петък, 18 март.

Днес централата изключи над 100 клуба, повече от половината от които поради присъединяване в събранието в края на предходната седмица.

" Това си е напряко сталиниски метод на ръководство ", показва Бербо.

Бербатов разяснява и писмото на ФИФА и УЕФА, публикувано от БФС:

" Колкото до писмото от ФИФА и УЕФА, те не вършат констатации и не взимат решения. Писмото повтаря изказванията на БФС, което не е умозаключение. Нормално е двете организации да са обезпокоени от кашата, което управлението на БФС забърка, като първо се опита да анулира, а след това и да неодобрява провеждането на легален конгрес на 18 март. Неслучайно ФИФА и УЕФА желаят мнението на Министерството на спорта. То ще е основно за тяхното извънредно решение. "


Вижте цялото послание на Бербатов, оповестено с текст от Българска телеграфна агенция:
" Здравейте. Напълно обикновено и разумно е да взема отношение по днешните неуместни решения на Изпълнителния комитет на БФС. Няколко неща желая да кажа. Докато съдът не се произнесе към легитимността на конгреса от 18 март, БФС няма право да взима каквито и да е решения в тази връзка. Налагането на санкции, без да се дава право на отбрана на упрекнатите, нарушава Конституцията на България. Това си е напряко сталиниски метод на ръководство.

А налагането на разнообразни санкции за едно и също нарушение е очевидна дискриминация. До този миг никой не е виждал решението на ИК на БФС за анулация на конгреса на 18 март. То не съществува и не е изпращано до клубовете. При това състояние клубовете бяха длъжни да се явят на конгреса, и то тези, които съумяха да повдигнат делегати.

Аз и моят екип ще защитим осъдените клубове и лица с всички вероятни средства. Ще подадем нужните тъжби и ще сезираме Министерството на спорта, ФИФА и УЕФА. Междувременно продължаваме всички законни процедури против настоящето управление на БФС, които са в ход. Колкото до писмото от ФИФА и УЕФА, те не вършат констатации и не взимат решения.

Писмото повтаря изказванията на БФС, което не е умозаключение. Нормално е двете организации да са обезпокоени от кашата, което управлението на БФС забърка, като първо се опита да анулира, а след това и да неодобрява провеждането на легален конгрес на 18 март. Неслучайно ФИФА и УЕФА желаят мнението на Министерството на спорта. То ще е основно за тяхното извънредно решение.

Както споделих и преди, това е обстановка, от която никой не печели, най-много футболът. За това чакам министърът на спорта да вземе отношение и един път вечно това да завърши. Единственото, което всички желаят, е почтен и транспарантен конгрес. До скоро ", съобщи Бербатов в послание от обществените мрежи. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР