Димитър Бербатов и неговият екип се подготвят за решаващи месеци,

...
Димитър Бербатов и неговият екип се подготвят за решаващи месеци,
Коментари Харесай

Бербатов се готви за финална атака към БФС

Димитър Бербатов и неговият екип се приготвят за решаващи месеци, в които да се опитат да решат в своя изгода борбата за БФС. Индикациите за това идват от няколко направления.

Юристите към екипа не престават да работят интензивно по делата, които водят против актуалното управление на футболния съюз. В момента се чака становище на Софийския градски съд (СГС) по жалбата на БФС след

Паралелно с това се чака дали Търговският указател ще впише решенията и определения управнически състав на Изпълкома от извършения от Бербатов конгрес на 18 март - там също БФС апелира. Има и още няколко каузи, по които Софийски градски съд следва да излезе с решения.

" Водим тази борба и към този момент тя се води напълно в съда, което е най-неприятното нещо. Това е последната борба, която искахме да водим ние. В идващия месец (б.р. - август) ще има много решения по някои от делата ", разяснява Стилиян Петров, един от най-близките съратници на Бербатов. Бившият капитан на националния тим и " Астън Вила " не крие своята убеденост в сполучливия завършек на делата: " Той (б.р. - Бербатов) желае незабавно да стартира да работи, когато влезе, а това ще стане доста скоро. "

Паралелно с това Бербатов уголемява екипа си - нещо, което не би правил, без да вижда шансове за триумф. Същевременно демонстрира и интензивно наличие по стадионите от началото на сезон 2022/23 - за разлика от сегашния президент на БФС Борислав Михайлов, който постоянно търпи рецензии, че извънредно рядко се появява по стадионите.

Стилиян Петров разяснява своите усещания за настъпила смяна (според него забележима и към добро) у Бербатов. " През последната година и четири месеца преминахме през доста като екип. Много по-силни сме, уравновесени и анализиращи цялостната обстановка. Димитър Бербатов стана много по-опитен в това по какъв начин да води екип и да взима верните решения. Виждах преди един преклонен Димитър Бербатов, само че сега той е по-близко до хората. Комуникацията му с хората е уязвимост, само че той работи в последните няколко месеца да бъде измежду хората. Той към този момент схваща същинското водачество. Това той го загатва на всяка среща - че ще бъде част от всички на всяко едно равнище ", разяснява Петров.

Една от стъпките, които счита да предприеме екипът на Бербатов през идващите месеци, е да се опита да провежда спор с Борислав Михайлов. Това обаче се обрисува като сложна задача, защото няма мотив. Такъв би се появил едвам след дефинитивно правосъдно решение, което да принуди БФС да провежда нов конгрес.

Хората на Бербатов са уверени, че това следва да стане напълно скоро. За разлика от хората във футболния съюз. " Имаме цялостно доверие в правосъдната система и съм сигурен, че крайният излаз ще бъде в интерес на футбола ", сподели неотдавна Михайлов. А членът на Изпълкома Йордан Лечков додаде: " Поне 7 години ще се влачат нещата в съдилищата. Защото въпросното дело не е единственото, има още. Казано на футболен език - мачът не е приключил. Сега се играе второто полувреме, а занапред предстоят продължения. После и дузпи ще си бием. Ама дузпите няма да са по пет, а по много повечко. И най-после ние ще спечелим! ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР