Димитър Бербатов единодушно бе избран за президент на БФС на

...
Димитър Бербатов единодушно бе избран за президент на БФС на
Коментари Харесай

Бербатов избран за президент на БФС на своя конгрес

Димитър Бербатов единомислещо бе определен за президент на БФС на " конгреса ", който персонално провежда и организира в зала 3 на НДК. За него гласоподаваха 76 души - всички участвали за вота. Принципно членовете на федерацията с право на глас са над 600.

На 1 март Борислав Михайлов и Изпълкомът на съюза анулираха постоянно плануваното заседание (с претекст - правосъдните борби след изключителното предходната есен), а в сряда потвърдиха това. Според Бербо и екипа му обаче те не са имали право на това, нарушили са устава, а оттова и законите, съвещанието било записано в Търговския указател и така нататък

С позиция БФС " осъди фарса, разигран през днешния ден в центъра на столицата ", прикани страната да се намеси и за първи път разгласи, че зала 3 била непокътната за вътрешно мероприятие, само че " група лица нахлула и унищожила имущество на БФС ".

За последното били известени органите на реда, с което се изяснява появяването на служители на реда при започване на " конгреса ".

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/Стилиян Петров Българска телеграфна агенция.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Първоначално се записаха 82-ма делегати. Мина и гласуването за Изпълком, препоръчан от Бербо, като всеки пратеник имаше право да издигне свои кандидатури. Избрани бяха номинираните от деветката: Стилиян Петров, Мартин Петров, Петър Величков, който водеше " конгреса ", предприемачи, юристи и футболни хора, като Бойко Величков, Михаил Мадански и Светослав Петров, мениджърът Николай Жейнов...

Ръководният огран бе понижен от 15 на 9 души.

Алтернативното " Общо заседание " на БФС " освободи " Борислав Михайлов от поста президент като точка от дневния ред през днешния ден. Комисията по избора единомислещо реши, че е открила 26 годно издигнати кандидатури за Димитър Бербатов. Очаквано, поради обстановката, нямаше други оферти.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/Бербатов конгрес март 2022 Българска телеграфна агенция 3.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Веднага по-късно беше направена поименна инспекция на всички присъстващи 76 делегата. Бюлетината беше отпечатана директно преди началото на гласуването, тя беше интегрална и в нея имаше алтернатива " Не поддържам никого ".

В словото си след " избирането " Бербатов съобщи, че " няма да ръководи, а ще работи с всички останали ",иначе нямало смисъл. Той прикани да се свика нов съединителен конгрес, на който да участват всички членове - през днешния ден бяха в пъти по-малко. Липсата на кворум обаче не бил проблем, съгласно някои участвали адвокати, съвещанието можело да стартира законно с записалите се час по-късно от декларирания час.

Пред публицисти " деветката " се извини на футболна България и изрази отчаяние от случилото се, само че добави, че е бил заставен да работи по този начин, не можел да чака повече. Бербатов увери, че още от понеделник стартира договаряния с " другата страна " - Борислав Михайлов. А ще желае и среща със спортния министър Радостин Василев, който през днешния ден се появи в залата. Ако се наложи - ФИФА и УЕФА.

" Трябва да се даде еднакъв късмет на всички, да има почтена и почтена конкуренция. Това е футболът в действителност - конкуренция, конкуренция и по-добрият побеждава. Ние по тази причина се борим - да има почтен и транспарантен конгрес, какъвто досега не ми се дава като опция. Това, което вършим, е изцяло в границите на закона. Тъжно е, че се стига дотук. Абсурдно е, само че е неотложно и наложително, рече Бербатов преди този момент.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/БФС Бербатов конгрес март 2022 Българска телеграфна агенция.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Честен и транспарантен конгрес ви давам обещание, че ще има. Не желаеме доста. А в действителност вие сте хората, които сте висшия орган. Затова е похвално и революционно, че взехте нещата в свои ръце. Пишем история, това е, да го знаете от мене. Благодаря ви, че в такива времена успяхте да реагирате, да излъчите делегати. Събрахме се, пътували сте. Извинявам се, тъй като футболът не печели от това. Затова споделям, че е тъжно. Особено детско-юношеския футбол, на който аз съм артикул. Благодаря за доверието, по тази причина, че сте тук. "

" Конгресът " се придържаше към поканата от дневния ред, вписана в Търговския указател с 10 точки: разглеждане на тъжби до конгреса, доклад на ИК за периода на мандата, стратегия БФС за развиването на футбола 2022-2026 година, приемане на членове на БФС, изключване на членове на БФС, изменение на устава, приемане на бюджет, освобождение на президента на БФС и членовете на ИК, избор на президент на БФС, избор на Изпълком на БФС.

Спортният министър Радостин Василев разгласи, че по негова заповед комисия на ММС ще открива събитията във футбола. Той добави, че не може да бъде страна, а единствено контролиращ орган.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/Бербатов конгрес БФС март 2022 Българска телеграфна агенция.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

А сутринта, при опитите на опозиционерите да влязат през вход А4 на НДК, вратата се оказа заключена. Борислав Попов, изпълнителен шеф на БФС, се появи малко преди 10 часа и съобщи пред публицистите, че е пристигнал, с цел да анулира наема на зала 3, която е била непокътната. По-късно уеб сайтът на съюза действително влезе в несъгласие с него, заявявайки, че тя е била " непокътната за вътрешно мероприятие на Българския футболен съюз, за което е подписан подобаващ контракт ".

Екипът на Бербатов бе призовал и нотариус, с цел да " установи обстоятелствата ". Дамата изясни, че е поканена от юристите на Бербо и нейната работа е да откри дали се нарушават правата на клубовете.

Оттам хората с Бербатов отидоха в друга зала, където делегатите бяха настанени. Малко по-късно представители на 80 клуба (от 82 присъстващи) гласоподаваха " за " провеждането на конгрес. Започна регистрация на делегати, имаше избор на комисии и така нататък

Малко след 13 часа в залата дойдоха служители на реда - по сигнал, че тя се употребява непозволено. Те си потеглиха, а сбирката продължи по дневния ред.
Какво следва в този момент?
Юристите имат думата, само че даже измежду тях има разногласия. След изключителния конгрес предишния октомври екипът на Бербатов подаде тъжби в съда. Клубове жалиха, че не са били позволени, а кандидатът тогава стачкува за метода, по който Борислав Михайлов бе определен - без балотаж поради спорно пояснение на устава за кворума.

Може да се стигне до безчет правосъдни борби. Бербатов съобщи, че ще търси контакт с " хората в " Бояна ", само че дали е вероятен компромис?

Две БФС-та ли има в този момент? Като начало има двама президенти и два Изпълкома, въпреки че Димитър Бербатов още не е приет от никого, а Борислав Михайлов и новото управление не са вписани. Отново се постанова приложимост на клишето, че каквато страната, подобен и футболът. Обратното също е правилно.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР