Димитър Бербатов даде пресконференция, на която потвърди кандидатурата си за

...
Димитър Бербатов даде пресконференция, на която потвърди кандидатурата си за
Коментари Харесай

Бербатов: БФС краде от нашите идеи

Димитър Бербатов даде конференция, на която удостовери кандидатурата си за постоянния конгрес на БФС на 18 март. Около 50 клуба от цяла България издигат кандидатурата му, отпред с ЦСКА-София, който разгласи това на формалния си уебсайт през днешния ден.

Бербатов, който загуби изключителното Общо заседание на 12 октомври с 11 гласа разлика и противоречиви условия поради липса на балотаж, упрекна управлението на централата, че краде от концепциите в неговата и на екипа му предизборна стратегия и идея.

Той уточни дигитализацията (например електронното картотекиране на футболисти, само че то бе въведено още през предходната година, бел. авт.). Това е едно от нещата, които акцентира в последно време Борислав Михайлов като част от измененията, които даде обещание, когато беше избран отново. Имало и други " обири ".

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Димитър Бербатов 2022 Българска телеграфна агенция 2.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Бербо се надява, че съвещанието на 18 март ще протече в по-добър ред, по-прозрачно и по-демократично. Не желае още веднъж да му се постанова да тича по стълби от балкона, на който беше настанен дружно с екипа си.

" Надявам се схеми, системи и подли неща да не се случват. Не желая да се впускаме в негативно говорене, да занимаваме хората с ненужни за футбола неща. Но те вършат по този начин, че да приказваме по този метод ", уточни някогашният номер 9 на националния тим.

Призовавам всички останали претенденти да заявят намерено кандидатурите си, както и да разгласят стратегиите и проектите си. Нашата е същата, само че търпи развиване и допълнения. Призовавам настоящия президент на БФС Борислав Михайлов, в случай че ще взе участие в избора за президент за идващ мандат, да излезе в неплатен отпуск, с цел да не употребява ресурса на централата в своя изгода, сподели още Бербатов.

Той отхвърли да се е срещал с представители на властта и да е желал поддръжка от страната за каквото е упрекван. Но добави, че в случай че бъде определен ще го направи, тъй като желае държавното управление да бъде сътрудник на футбола. Най-вече в промените, които би трябвало да се създадат, за детско-юношеския футбол и така нататък

" Не откривам своята акция, а не преставам тази от началото на предишния конгрес. Той беше изопачен, само че след такава поддръжка тогава, разбрахме, че няма място за отричане. Тази поддръжка ни задължава да се преборим. Аз не съм сюрпризиран какъв брой клубове ни поддържаха. Някой може и да е бил, не и аз. Защото знам каква работа отхвърлихме с моя екип, какъв брой безсънни нощи имахме, знам какъв честен компас имат хората към мен. Изобщо не ми минават през главата мисли за загуба ", сподели рекордьорът по голове в националния ни отбор.

Той още веднъж съобщи, че се " притискат клубове да се откажат от точката избор на идния конгрес ". Това ставало с така наречен контрадекларации и благоевградчанинът подозира, че Михайлов и компания може да опитат да се възползват на конгреса и точките за избор на президент и Изпълком да отпаднат от дневния ред.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Димитър Бербатов 2022 Българска телеграфна агенция 3.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

Пресен образец било днешното изказване на президента на женския ФК " Олимпия " (Шумен) Панайотис Папас, който изясни, че е бил заплашван с лишаване на лиценза от служителката на БФС Деница Крумова.

Бербатов добави, че не е единствено с този клуб. За този проблем са осведомени " способените органи ".

" Олимпия " (Шумен) е един от клубовете, които също издигат кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на централата. Повечето са от аматьорския футбол, като професионалните са ЦСКА-София, " Пирин " (Благоевград), " Миньор " (Перник), " Марица " (Пловдив)... Също по този начин " Пирин " (Гоце Делчев), " Беласица " (Петрич), отказалия се от присъединяване във Втора лига " Кариана " (Ерден), детско-юношески школи като " Спартак " (София), " Победа Орландовци " (София) и т.н.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР