Димитър Бербатов даде интервю пред Дарик радио, в което коментира

...
Димитър Бербатов даде интервю пред Дарик радио, в което коментира
Коментари Харесай

Бербатов: Това е реваншизъм, ще защитим клубовете с всички законови средства

Димитър Бербатов даде изявление пред Дарик радио, в което разяснява решенията на днешния Изпълком на БФС, който реши да изключи 104 от българските клубове от централата.

" Това, което може да се каже, е че от изключените клубове, не са били на последния Конгрес, а са търсени по лист от подписката за осъществяване на Конгрес, тъй като са си разрешили да подлагат на критика ръководството на БФС, което си е реваншизъм откъдето и да го погледнеш ", съобщи Бербатов.
 Димитър Бербатов: Днешните решения на Изпълкома са неуместни
Димитър Бербатов: Днешните решения на Изпълкома са неуместни

Налагането на санкции, без да се подсигурява отбрана на обвиняването е нарушавания на Конституцията на България, споделя той

Той увери, че с екипа си ще направи всичко допустимо да търси правата на изключените клубове: " Казах, че аз и екипът ми ще защитим клубовете с всички вероятни законови средства, само че тези изключвания са непозволени, тъй като до момента в който Съдът не се произнесе по този Конгрес, БФС не може да взема такива решения. Решението е почтен и транспарантен конгрес. Днес идваха писма от ФИФА и УЕФА и се интересуват. Молят и Министерството на спорта да вземе мнение. Вече показахме устава, който споделя, че Конгресът, който се организира, е изцяло законен ".

Бербатов съобщи, че въпреки всичко има късмет да се търси разговор: " Не мисля, че нещо е изчерпано. Заради желанието да няма почтен Конгрес. Ние сме отворени към това да се създадат работни групи, да се направи огромен Конгрес и да се постави завършек на това нещо, което е позорно. Но толкоз време се чака и се намират едни хора, които споделят, че би трябвало да реагираме, по почтен метод. Клубовете са членове на БФС, а БФС демонстрира реваншизъм и преднамерено се махат едни клубове. Ние желаеме един почтен Конгрес "

" Мога да приказвам с всеки, стига да има почитание и почит, да няма задни мисли и да желае положителното на футбола, да има почтен и транспарантен конгрес. За да излезем от този кръговрат. На мен ми е мъчно да намеря думи. Най-губещи са клубовете и футбола. Тъжна картина. Бездействието е съучастничество. След толкоз време безучастие, ние към този момент действаме, само че напълно по закона ", добави той.
 Михайлов: БФС още веднъж показва, че работи в интерес на единението на българските клубове
Михайлов: БФС още веднъж показва, че работи в интерес на единението на българските клубове

" Направихме доста взаимни отстъпки, тези хора не схващат функционалността на БФС "

Спомена се още допустимо присъединяване на Министерството на спорта като посредник в напрегнатия проблем: " Това би трябвало да го реши Министерството на спорта, дали да бъде медиатор. Лицензът на БФС се дава от Министерството на спорта и по тази причина е в правото си да се интересува от нещата във футбола. На Конгреса имаше хора от инспектората и чакаме тяхното мнение. Защо да не се случи "

" Това е тип реваншизъм, само че налагането на такива санкции за едно нарушение е тип дискриминация. Ние ще защитим всички осъдени клубове. Те не са създали нищо неправилно, само че сега са осъдени, което е неуместно ", съобщи Бербатов.

Той разяснява и случилото се на последния Конгрес: " Тук отново е тип реваншизъм, нещо, което не е подходящо, тъй като Конгресът на 18 март е съгласуван напълно с Устава на БФС. Всичко това беше спазено и нищо не беше нелегално и тези решения на Изпълкома не могат да бъдат обосновани "

" Ние през цялото време си приказваме единствено за почтен и транспарантен Конгрес. Те се връщат към миналогодишния Конгрес, чийто край е изопачен. Всички видяха защо става въпрос. На базата на това се търси съединителен Конгрес. Няколко пъти го даваха и отменяха, играха си игрички ", сподели той..

" Това е нещо, което самите клубове ще решат, като следят какво се случва. Особено към дребните клубове. Не стига, че 16 години никой не им е обърнал внимание, а и в този момент има вид реваншизъм, тъй като БФС счита, че никой няма право да ги подлага на критика. Аз и екипът ми се борим за почтен Конгерс и в случай че той е подобен, който и да бъде определен, ние ще сме удовлетворени ", приключи Бербатов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР