Димитър Барбатов направи интересен разказ за най-големите мачове, в които

...
Димитър Барбатов направи интересен разказ за най-големите мачове, в които
Коментари Харесай

Най-великите мачове според Димитър Бербатов

Димитър Барбатов направи забавен роман за най-големите мачове, в които е взел участие, които е гледал, и за които е чел. В блога си за Betfair българинът си спомни за успехите над Ливърпул, реализирани с екипите на Байер (Леверкузен) и Манчестър Юнайтед, за огромния поврат на мърсисайдци против Барселона преди година и за популярния гол на Марко ван Бастен във финала на Евро 88.

" Имах една книга (все още я имам, тъй като някак майка ми съумя да я запази), която изкарвах всякога, когато закусвах, обядвах или вечерях. Тя споделя историята на някои от огромните шампионати, само че за мен се отличаваше един миг - когато Холандия победи Русия на финала на Евро 88 и оня гол на Марко ван Бастен. Разбира се, гледах този мач допустимо най-скоро, гледах го доста пъти и мога да кажа, че това си остава един от най-хубавите голове, вкарвани на финали.

Що се отнася до запаметяващите се мачове, в които аз съм взел участие, се откроява онази победа с 4:2 над Ливърпул с екипа на Байер Леверкузен на елиминациите в ШЛ през сезон 2001/02. В този мач имаше всичко, което можеш да искаш. Никой не ни давашe особени шансове, тъй като тимът на Ливърпул бе страховит. Загубихме първия дуел. Във втория мач и двата тима не спираха да вкарват, само че в един миг резултатът се закова на 3:2. Трябваше ни още един гол, с цел да продължим, и го отбелязвахме в 88-ата минута. Не можехме да повярваме - всички подскачаха в центъра на терена.

Друг доста значим миг в персонален проект, което, повярвайте, е просто съвпадане, е различен мач против Ливърпул. Чувството да вкарам хеттрик, с който да ги победим, беше необикновено. Бил съм част и от други огромни мачове - когато Юнайтед победи с 4:3 Сити и Майкъл Оуен вкара оня надвит гол в добавеното време ", споделя Бербатов, който прибавя в тази поредност и два мача с екипа на Тотнъм - успеха със 7:4 против Рединг и финалът за Купата на Лигата през 2008 година.

В края някогашният голмайстор на Премиър лийг приказва и за още един дуел на Ливърпул.

" По отношение на мачовете, които съм гледал, обратът, който Ливърпул реализира в реванша с Барселона, беше нещо необикновено. Това не беше просто Барселона, а Барселона на Лионел Меси. Да победиш този тим с 4:0 е нещо извънредно. Ливърпул ни сподели цялата си мощ, а хитростта, която показва Александър-Арнолд при оня корнер, беше нещо, което единствено състезател с огромна футболна просветеност може да направи. Беше нещо особено. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР