Диминик Тийм направи най-голямата изненада в тазгодишното издание на Australian

...
Диминик Тийм направи най-голямата изненада в тазгодишното издание на Australian
Коментари Харесай

Блестящ Тийм пречупи Надал в Мелбърн

Диминик Тийм направи най-голямата изненада в тазгодишното издание на Australian Open. Австриецът в профил поставения под номер 1 Рафаел Надал в четвъртфинал от шампионата. След края на шампионата Матадора към този момент няма да е лидер на международната класация.

Тийм 7-6(3) 7-6(4) 4-6 7-6(6) след над 4 часа игра на Rod Laver Arena.

В борба за място във финала австриецът ще спори с Александър Зверев.

Oще в първия сет Тийм предложи по-разнообразна игра от Матадора. При 3-4 Тийм изигра кошмарно подаване, в което стартира с две непредизвикани и по този начин и не съумя да запише точка. Опрян до стената, финалистът от Ролан Гарос сподели приказен тенис, избави сетбол и съумя да притисне Надал в ответния гейм, стигайки до рибрейк след редица печеливши удари. В тайбрека Рафа поведе с 2-0, само че след това самодейността беше в ръцете на съперника му, който му даде едвам още една точка.

Втората част протече по еднакъв метод. В тайбрека австриецът поведе с 4-0. Стигна се до равнене 4-4. При 4-5 Рафа имаше самодейността в идващото разиграване, само че реши да рискува и да го завърши с къса - нещо, за което Тийм бе подготвен, стигна до топката и приключи. Последва уинър на Тийм и 2-0 сета за австриеца.

В третия сет Надал заложи на мощен първи сервис. При 5-4 в своя изгода Матадора стигна до брейк и върна един сет.

В четвъртия сет Тийм стигна до пробив в третия гейм, повеждайки с 2-1. При 2-4 международният №1 попадна в доста тежка обстановка, само че сервисите му помогнаха да преодолее пасив от 0-30 и да не разреши на противника да сервира за успеха на този стадий.

Австриецът сервираше за успеха при 5-4, само че нервите споделиха своето и той позволи пробив. Така се стигна до нов тайбрек. Тийм поведе с 4-2. Рафа стопи пасива си до 4-5 след извоювано разиграване от дъното на корта, само че Тийм си подсигурява два мачбола при 6-4 след отличен сервис по диагонала. Напрежението отново се оказа прекомерно огромно за австриеца, защото по-голямата му експанзия от форхенд още веднъж го подведе към неточност. Резултатът бе подравнен след дълбока топка на Тийм и отлична преценка на Надал, който я остави в навън.

Мрежата оказа помощ на Доминик да завоюва точка в губеща позиция - минаващ удар от бекхенд влезе в корта и даде трети късмет на Тийм да затвори дуела. Той игра на втори сервис и провокира неточност на Рафа, с цел да победи.
 Рафаел Надал пречупи Кириос в зрелищен осминафинал в Мелбърн
Рафаел Надал пречупи Кириос в зрелищен осминафинал в Мелбърн

Матадора ще спори с Доминик Тийм за място измежду най-хубавите четири на турнира
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР