Димът от австралийските пожари скоро ще направи пълна обиколка на

...
Димът от австралийските пожари скоро ще направи пълна обиколка на
Коментари Харесай

Димът от австралийските пожари ще обиколи поне веднъж Земята

Димът от австралийските пожари скоро ще направи цялостна обиколка на Земята, заяви Би Би Си, базирайки се на НАСА.

Около нова година димът от пожарите е пресякъл Южна Америка и е преполовил обиколката на Земята към 8 януари.

" Очакваме димът да направи най-малко една цялостна обиколка на земното кълбо " - обявиха от НАСА.

Най-новите огнища на пожарите са били толкоз огромни, че са породили гръмотевични стихии. Те са издигнали пушек в стратосферата на височина до 17,7 км.

" Стигне ли до стратосферата, димът може да измине хиляди благи от източника и да се отрази на атмосферните условия в световен мащаб ", добави НАСА. Нейни експерти изследват резултатите от дима на тази височина и дали провокира очевидно изстудяване или стопляне.-->

Димът от австралийските пожари промени цвета на небето над Южна Америка. Много неприятно той се отрази на Нова Зеландия, където провокира съществени проблеми с качеството на въздуха и очевидно оцвети планинския сняг.

Въздухът в огромните австралийски градове като Сидни, Мелбърн, Канбера и Аделаида също пострада от пушека от околните пожари.

Повече от 100 пожара не престават да горят макар захлаждането в Австралия.

Безпрецедентните мащаби на бедствието и силата му се утежнява поради измененията в климата, въпреки и австралийските управляващи да не признават това.

Според английски експерти, анализирали 57 научни проучвания, световното стопляне усилва риска от пожари по целия свят. Пожарите в Австралия ни дават визия какви ще станат естествените условия в света, в случай че не бъдат подхванати бързи ограничения за ограничение на парниковите газове, предизвестиха английски метеоролози, представени от Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР