Дилиън Уайт вероятно ще предреди Кубрат Пулев за мач срещу

...
Дилиън Уайт вероятно ще предреди Кубрат Пулев за мач срещу
Коментари Харесай

Дилиън Уайт изпревари Кобрата за мач с Джошуа

Дилиън Уайт евентуално ще предреди Кубрат Пулев за мач против Антъни Джошуа, в случай че българинът успее да победи Хюи Фюри в мача за установяване формалния кандидат на Международната боксова федерация (IBF). Това стана факт, откакто Световната боксова организация (WBO) подреди на своя първенец да направи наложителна отбрана до шест месеца след дуела с Александър Поветкин. Руснакът се явява кандидат на третата организация, чийто пояс е благосъстоятелност на Джошуа – Световна боксова асоциация (WBA). Към този миг действителният кандидат на WBO е Уайт, който е втори в ранглистата. Пред него е Поветкин, който към този момент ще е направил мач с непобедения англичанин.

Анализаторите считат, че това е добре преценен ход от страна на Еди Хърн. Той промотира Уайт и Джошуа и нееднократно разгласи своето отвращение да договаря с Кубрат Пулев. Ситуацията е в нарушаване на разпоредбите за отбрана на купите. Реално след мача с Поветкин, Джошуа би трябвало да има мач против кандидат, излъчен от IBF. За последно той имаше съперник, излъчен от въпросната организация през ноември 2017-а, когато отхвърли Карлос Такам. След това той се би в съединителен мач за WBO против Джоузеф Паркър, а на 22 септември му следва мач против Поветкин.

Все още няма реакция от страна на IBF, които би трябвало да изискат преимущество за техния кандидат, без значение дали той е Пулев или Хюи Фюри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР