Дилдото и неговият вибриращ наследник вибраторът съвсем не са модерно

...
Дилдото и неговият вибриращ наследник вибраторът съвсем не са модерно
Коментари Харесай

Хилядолетната история на едно спорно изобретение - дилдото

Дилдото и неговият трептящ правоприемник вибраторът напълно не са съвременно откритие. Учените даже считат, че историята на тези „ принадлежности “ датира още от Каменната ера.

И макар че дълги години археолозите се пробват да потвърдят, че тези предмети не са употребявани за полови цели, по всичко си проличава, че са изработвани тъкмо по тази причина.

Във видеото горе вижте няколко обстоятелството за секса, които ще ви изненадат

Какво кара учените да трансформират мнението си?

Прекалената подробност, която някои от откритите исторически фалоси носят.

ВИЖТЕ ФАКТИ ЗА СЕКСА ОТ МИНАЛОТО В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

При някои може да се виждат съществуването на пиърсинги, татуировки, белези, а реалистичната им величина и майсторската им направа напълно навеждат на мисълта, че предметите са заместители на същинските мъжки полови органи и са употребявани за наслаждение.

По време на Каменната ера хората черпели ентусиазъм за фалосите

от природата. За античните гърци обаче се счита, че употребявали подръчни материали от вкъщи си – да вземем за пример багети от кухнята. Колкото и неприятно да звучи, следи от хлебни дилда – съоръжения от тесто, са откривани на доста места по света. Не е ясно обаче дали те са били употребявани за чисто наслаждение или с ритуални цели.

Междувременно в другия завършек на света гробниците на богатата китайска династия Хан (206 г.пр. Хр – 220 г.) били пълнени с техните най-ценни притежания, измежду които явно са били и бронзовите им дилда.

Членовете на императорската династия вярвали, че след гибелта духовете им ще населяват тези гробници и желали да си обезпечат същия стандарт на „ живот “ и след гибелта.

И макар че това ги прави да наподобяват като секс фанатици, които не са можели да се показват живота… или гибелта, без секс, техните дилда не са били създавани с простата концепция да носят полово наслаждение.

Дизайнерски аксесоари за интимни удоволствия

Те може и да са секс играчки, само че предназначението им е било да допринесат за салдото на Ин и Ян във връзката сред мъжа и дамата, който съгласно китайците зависел и от качеството и продължителността на секса.

Дилдото става по-скандално в по-близкото минало –

към XVI - ХVIII в. в Европа. Италианският публицист Пиетро Аретино да вземем за пример разказва по какъв начин още при започване на XVI в. монахините употребявали дилдо, с цел да „ потушат терзанията на плътта “.

Век по-късно в Англия да вземем за пример секс играчките стават по-разпространени измежду богатата част от популацията, само че на тях не се гледало с положително око. За прочут интервал от време в Англия потреблението на дилдо даже става незаконно, само че това не стопира дамите скрито да си създават лични принадлежности за снабдяване на наслаждение.

Учени: Ето по какъв начин да познаем секс първенците

По същото време в Япония пък на секс играчките се гледа по напълно различен метод

Японци даже стартират да творят в областта на еротичното изкуство "шунга ", което представлявало книги с илюстрации на дами, употребяващи дилдо.. В този вид японска литература дамите били изобразявани извънредно полово и от време на време даже свръх нападателно.

Най-големите легенди за противозачатъчните

Поради тази причина през 1722 година шунга са неразрешени със закон, само че разпространението им на черния пазар не стопира.

Днес дилда и вибратори се създават под разнообразни форми и от разнообразни материали,

само че най-успешния материал на всички времена си остава силиконът, за който се досеща Госнъл Дънкън през 70-те години на ХХ в.

През 60-те и 70-те години на предишния век дилдата се създават основно от гума, само че това несъмнено не е най-подходящият материал за тези цели заради сложното поддържане на хигиената му, както и лесното разрушение на цялостта му под въздействието на вода и жега.

Инцидент оставя Госнъл Дънкън неподвижен от кръста надолу и това го кара да измисли различен метод да бъде деен в секс. Така той измисля силиконовото дилдо с концепцията то да бъде в помощ на хората с увреждания.

ТЕСТ: Какъв сътрудник си в леглото?

Както излиза наяве – историята на дилдото стартира доста от дълго време. През годините и в другите култури на него се гледа по друг метод, и макар че и до през днешния ден от някои хора потреблението му се смята за "срамно " и "непочтено ", то си остава неизменима част от човешкия… полов живот.

Будилник-вибратор за прелестно пробуждане

Съседката с двайсетте котки може и да извръща взор, когато чуе за дилдо, само че това остаряло откритие през днешния ден е част от международна промишленост с облаги, възлизащи на десетки милиарди долари. Това единствено по себе си навежда на мисълта, че може би и тя скрито има най-малко едно дилдо, и в това няма нищо срамно - въпреки всичко даже в каменната ера са употребявали такива съоръжения.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram!

Четете още:

Фрази, които да не споделяме след секс

За какво мислят дамите, когато вършат секс

Какво потиска половото предпочитание на мъжа
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР