Дилърите на румънската компанията Dacia в Европа започнаха да приемат

...
Дилърите на румънската компанията Dacia в Европа започнаха да приемат
Коментари Харесай

Най-достъпният електромобил в Европа излиза на пазара

Дилърите на румънската компанията Dacia в Европа започнаха да одобряват поръчки за най-достъпния като цена електрически автомобил на континента - компактния кросоувър Spring. Първоначално моделът излиза в два разновидността, а през 2022 г. ще се появи и трети.

Размерите на Spring: са дължина - 3734 мм, ширина - 1570 мм, височина - 1516 мм, разстояние сред двете оси 2423 мм и пътен луфт - 151 мм. Задвижването е поверено на един електромотор с мощ 44 к.с. и оптимален въртящ миг 125 Nm. Те разрешават ускоряване от 0 до 100 км/ч за 19.1 секунди и насърчаване на оптималната скорост от 125 км/ч.

Захранването на електрическия мотор става с батерия с потенциал 27.4 кВт/ч, като тя обезпечава пробег от 235 км по новия цикъл за премерване WLTP. При придвижване в градския условия Spring би трябвало да измине 305 км (по цикъла WLTP City), или най-малко по този начин настояват от румънската компания. С помощта на предлаганото като алтернатива зарядно устройство за непрекъснат ток (30 кВт) батерията ще се цялостни до 80% за по-малко от 60 минути, а до 100% - за 90 минути. Времето за цялостно зареждане от общоприета електропреносна мрежа (2.3 кВт) е 14 часа.

Dacia Spring в началото ще бъде достъпен в два разновидността - за частни клиенти и за споделени пътувания, а през 2022 година ще излезе и версия N1 Cargo, която ще разполага единствено с две места в салона, като надлежно ще има повишен размер на багажника.

Цените на българския пазар започват от 33 100 лева, като за тази сума клиентът получава равнище на съоръжение Comfort. То включва климатик, радио с Bluetooth, USB-изходи, 14-цолови стоманени джанти, тапицерия от текстил и кабел за зареждане Mode 3 Type 2. Срещу доплащане от 790 лева се предлага кабел вид шуко.

Версията Comfort Plus коства 35 950 лева, като включва мултимедия и навигация със 7-инчов екран, USB-портове, камера за заден ход, черна тапицерия с кафяви детайли, оранжеви декоративни детайли и оранжеви корпуси на огледалата. В спомагателното съоръжение влизат смесен порт CCS за бързо зареждане (790 лв) и кабел шуко (790 лв).

От Dacia разкриха и елементи за версията Spring Business, от която френската компания за предоставяне на електрически автомобили за споделено пътешестване E.Leclerc към този момент е поръчала 3000 бройки. Тя получава кожени седалки, стелки и защитни детайли по праговете и на багажника. В оборудването влизат още парктроници и камера за заден ход, като за автомобила е квалифицирано и особено приложение за смарт телефон, с чиято помощ се отключват вратите.

 

 

Бестселърът Duster ще има нов вид

Най-популярния модел на Dacia - кросоувърът Duster, към момента е най-евтиният SUV на пазара в Европа и към този момент се предлага в атрактивна " градска " версия. Тя получава името Urban, както и в допълнение съоръжение, включващо мултимедийна система Infotainment System Media-Nav Evolution и камера за назад виждане.

В основата на новата трансформация на Duster е версията Comfort, която така и така предлага редица спомагателни системи, подобряващи удобството. Сред тях са електрически и отопляеми външни огледала, регулируема на височина седалка на лидера и ограничител на скоростта.

В допълнение към кожения салон и електрическото ръководство на всички прозорци Duster Urban получава помощник при паркиране на заден ход, който включва камера за назад виждане. Записаното от нея се излъчва на екран в салона. Версиите със задвижване на четирите колела имат и 4WD екран, на който се демонстрира работата на тази система.

Новостите във външния тип включват сребърни акценти върху корпусите на външните огледала, върху релсата на покрива и на задната престилка. Тръбите на изпускателната система също са хромирани, а 16-цоловите джанти и затъмнените задни прозорци акцентират спортния тип на автомобила.

Новата версия на Duster ще се предлага единствено с бензиновия мотор TCe 130, разрастващ мощ 130 к.с., и с дизеловия Blue dCi 115 (115 к.с.), като клиентите ще могат да избират сред предно предаване и 4WD. Цените на модела стартират от 16 990 евро.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР