Диктаторът на Северна Корея – Ким Чен Ун, е един

...
Диктаторът на Северна Корея – Ким Чен Ун, е един
Коментари Харесай

10 неща, които научихме за Ким Чен Ун от негови бивши съученици

Диктаторът на Северна Корея – Ким Чен Ун, е един от най-великите подстрекатели на модерната политическа просвета. Известен е с това, че е доста невъздържан – твърди се, че е екзекутирал личния си чичо по обвиняване за изменничество – както и много непредсказуем. Ким е спомогнал за построяването на една много злокобна известност на страната си – известност на страна, която е в положение да притегли вниманието на едни от най-влиятелните страни в света.

Подобно на всеки мощен водач, Ким в миналото също е бил интелигентен младеж, пишещ домашните си. Заради голямото въздействие на татко си – тогавашният държател на Северна Корея – Ким Чен Ир, Ким се е обучавал в швейцарски интернат в интервала от 1998г. до 2000г., а медиите постоянно са се обръщали към някогашните съученици на Ким, с цел да разкрият елементи по отношение на това какъв е бил актуалният севернокорейски водач в тийнейджърските си години. До момента никой не е съумял да открие някоя негова тетрадка, цялостна с типичните за учениците драсканици или пък негова фотография в учебния годишник, само че за сметка на това, неговите съученици са разкрили много забавни детайлности към личността на Ким.

  1. Обожавал е маратонките си Air Jordan

Младият Ким евентуално в никакъв случай не си е и мечтал, че някой ден ще си прави компания с някогашния състезател на Chicago Bulls – Денис Родман, само че евентуално това е бил някакъв тип цел в живота му: седемнадесетгодишния Ким е бил захласнат от баскетбола и в частност от Chicago Bulls, посвещавайки голяма част от пространството в жилището си на тях. Ким, също по този начин, прекарвал и доста време скицирайки Майкъл Джордан, а за младия севернокорейски водач доста добре се знаело, че обожава да носи маратонките си Air Jordan, както на баскетболното игрище, по този начин и отвън него.

  1. Имал си псевдоним, който да прикрие същинската му идентичност

Не желаейки да бъде разпознат като сина на севернокорейския водач Ким Чен Ир, Ким се записал в швейцарското учебно заведение Liebefeld Steinhölzli Schule под името Пак Ун. Той твърдял, че е наследник на севернокорейски чиновник в посолството на страната в Берн. Това, което мощно правело усещане и на преподавателите, и на учениците било, че родителите на Ким по този начин и в никакъв случай не се появили в учебното заведение.

  1. Падал си по екшън филмите

През 2009 година, другари на Ким създали изявление пред в. Washington Post , че Ким бил значително чудноват в обществените си взаимоотношения, изключително когато ставало дума за девойките. Във времето, в което не гледал баскетболни мачове, той нормално гледал екшъни и играел на Play Station-а си. Ким обичал да играе бойни игри и бил доста огромен обожател на филмите на Джеки Чан.

  1. Имал си личен антураж

Уникалното в наличието на Ким в швейцарския интернат билнеговия антураж. По всяко едно време от деня, дребен брой корейци, които очевидно изпълнявали функционалността на прислужници, бодигардове или асистенти на Ким, се движели с него. Двама от чиновниците му пък постоянно записвали баскетболните му мачове. Приятелите му намирали съществуването на всички тези хора за „ необичайно ”, само че в последна сметка решили, че е по някакъв метод „ обикновено за Северна Корея ”.

  1. Прекалено доста обичал да споделя

Въпреки големите старания на фамилията на Ким да се резервира същинската му идентичност в загадка, Ким не всеки път успявал да се възпре и да не разкрие истината за себе си, а точно, че е наследник на водача на Северна Корея. Според негов съученик на име Джао Микаело, Ким един път му споделил, че е правоприемник на севернокорейския държавен глава. Микаело незабавно решил, че Ким не споделя истината. „ Обикновено децата на такива хора не посещават естествени учебни заведения ”, споделя Микаело в изявление за CNN през 2010 година.

  1. Не би направил компромис, ядейки студени спагети

Приятелят на Ким, Микаело, постоянно го посещавал в дома му, който се намирал в централата на корейското посолство. Микаело отбелязва, че в случай че до този миг Ким бил малко по-резервиран в връзките си с хората и не го бил виждал да си изпуска нервите, то това се трансформирало една вечер, когато готвачите в посолството им сервирали много изстинала паста за вечеря. „ Той се обърна към прислугата с много изострен звук ”, споделя Микаело за в. Telegraph през 2010 година. „ Бях много сюрпризиран, тъй като по принцип Ким в никакъв случай не се държеше по сходен метод с никого. ”

  1. Бил доста огромен почитател на спортните екипи

Подобно на Тони Сопрано и на личния си татко, Ким се обличал най-вече с комфортни облекла, като давал преимущество на комфорта, а не на изискания външен тип. Гардеробът на Ким се състоял най-вече от спортни екипи на Nike, които носел, както на открито, по този начин и в учебно заведение.

  1. Не бил най-умното дете в класа си

Въпреки, че Ким бил с две години по-голям от съучениците си (защото не бил добре по немски и трябвало да навакса дружно с по-долните класове), той въпреки всичко доста се затруднявал, с цел да бъде на същото академично равнище с тях. През 2012 година, в. Telegraph разгласява материал, в който се споделя, че Ким отсъствал от учебно заведение 75 дни през първата образователна, а през втората – цели 105, като това наложило да не взема изпити (съответно документи за издържани такива) по филантропичните науки, а изпитите по останалите предмети вземал с минималните оценки, с които можело да бъдат взети.

  1. Много обичал да се глези с швейцарски сирена

Ким обичал да се хвали с това, какви големи количества храна и питиета може да употребява. Вероятно той развил доста мощен вкус към високо гастрономически издържаните блюда по време на престоя си в пансиона. За него се знае, че толкоз доста обичал да похапва швейцарско сирене, че на по-късен стадий изпратил персоналните си готвачи във френска кулинарна школа, с цел да могат да подготвят среднотвърдото сирене ементал, което той толкоз доста харесвал, до момента в който бил възпитаник. За Ким се твърди, че напълнял с близо 41 кг за интервал от 2012г. до 2016г., макар че не е доста ясно, каква част от тези килограми са били резултат от злоупотребата с швейцарски сирена.

  1. В даден миг Ким просто липсващ

На Ким към момента му оставала част от образователната година до завършването, когато изцяло липсващ през 2010 година. Той не оставил никакъв адрес за следваща преписка, нито пък предизвестил който и да било, че му следва тръгване. „ Мислехме си, че е болен или нещо такова ”, споделя някогашният му съученик Никола Ковачевич в изявление за в. Washington Post. “Надявам се, че към днешна дата е добър деспот, само че нормално диктаторите в никакъв случай не са добри… ”

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР