Дикме: ДПС ще влезе във властта след реалното оттегляне на

...
Дикме: ДПС ще влезе във властта след реалното оттегляне на
Коментари Харесай

Дикме: ДПС ще влезе във властта след реалното оттегляне на Доган

Дикме: Движение за права и свободи ще влезе във властта след действителното отдръпване на Доган Пътят на Движение за права и свободи към властта минава през отдръпването на почетния ръководител Ахмед Доган . Това разяснява в изявление за Дарик някогашният аграрни министър Мехмед Дикме . Според него без Доган и без фигурите, които употребили Движение за права и свободи за замогване, партията ще стане мечтан сътрудник в ръководството, а отделилите се дружно с Касим Дал и Лютви Местан (в НПСД и ДОСТ) ще се завърнат в придвижването.

 
Дикме разяснява отворено писмо до Доган и до управлението на Движение за права и свободи от учредители на партията, измежду които юрист Мюмюн Йълмаз . В него се приканва за „ бързи вътрешни промени в Движение за права и свободи, като очевидно корумпираните фрагменти да бъдат предадени на прокуратурата и да се почисти името на партията “. „ Трансформатори на концепциите на Движение за права и свободи станаха хора, които влязоха по цървули в политиката и за 10 години станаха мултимилионери “, допълват в писмото учредителите.
 
Не единствено те обаче мислели по този начин съгласно Мехмед Дикме : " Това нещо се споделя и от членовете на парламентарната група на Движение за права и свободи , от кметовете на партията, от партийните структури , само че за огромно страдание никой от тях не може да го каже, тъй като казвайки го на глас, при последващи избори ще изпаднат от каруцата. Критичната маса, изключително измежду младите в Движение за права и свободи, ще нараства с неучастието на придвижването директно във властта ".

 
" Обществото задава съответни въпроси - да вземем за пример какво прави Йордан Цонев в това придвижване. Има една сериозна маса като него вътре в партията, включително и с турски имена, които изцеждат силите на партията. Така както Доган прави обръчи от компании, те са създали обръч към Доган и не позволяват никой към него и му дават информация. Решенията, които взима почетният ръководител, са въз основата на информацията, която му дават хора, които той е назначил в българските служби, само че главно тези, които са от неговото обграждане. Партията би трябвало да се откъсне от тези хора. Нека те, задоволително време са яли самун в самата партия, да потърсят някъде другаде, да забележим дали някоя друга партия, с изключение на Движение за права и свободи, ще ги приюти и ще им даде такава опция ", разяснява Дикме.
 
" Бъдещето на Движение за права и свободи ще бъде начертано след локалните избори, когато ще се организира постоянната отчетно-изборна конференция, където се чака огромна част от водачите да бъдат заменени. Аз чакам сериозна част от кметовете на общини да бъдат заменени. Много забавно в този момент евродепутатите, които Движение за права и свободи ще излъчи, каква ще бъде смяната. И чак тогава ще бъде начертан новият път. Но за мен пътят за влизането на Движение за права и свободи във властта минава през отдръпването на почетния ръководител . Ако почетният ръководител върви задоволително далновидно и с разсъдък и след локалните избори каже, че е дал всичко, което е било належащо от себе си и е време към този момент да се отдръпна в почтена отмора, партиите на Касим Дал и на Лютви Местан ще бъдат закрити и Движение за права и свободи ще бъде още веднъж една монолитна, мощна политическа групировка, която в идващия парламент е допустимо да вкара към 40 народни представители. А новите имена с новите лица би могло да бъде към този момент и предвидим и издирван сътрудник за бъдещо ръководство на страната ", счита някогашният аграрни министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР