Дихателните апарати са разпределени в 8 регионални болници: Велико Търново,

...
Дихателните апарати са разпределени в 8 регионални болници: Велико Търново,
Коментари Харесай

Започва монтирането на респираторите, дарени от Kaufland и Lidl

Дихателните апарати са разпределени в 8 районни лечебни заведения: Велико Търново, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Перник и Разград
Осем броя американски микропроцесорни респиратори, модел CrossVent 3+, окомплектовани с нужното в допълнение съоръжение и консумативи, са доставени в България и в идващите дни ще бъдат инсталирани в осем районни лечебни заведения в страната.
Дихателните апарати са част от дарението, оповестено в края на март от Kaufland и Lidl, и ще покрият потребностите на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ АД, гр. Велико Търново, МБАЛ „ Христо Ботев “ АД, гр. Враца, „ МБАЛ - Добрич “ АД, гр. Добрич, МБАЛ „ Д-р Ат. Дафовски “ АД, гр. Кърджали, МБАЛ „ Д-р Никола Василиев “ АД, гр. Кюстендил, МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ АД, гр. Монтана, МБАЛ „ Рахила Ангелова “ АД, гр. Перник и МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ АД, гр. Разград. Изборът на лечебните заведения е изработен от Министерството на здравеопазването и Националния действен щаб.
„ Радваме се, че за по-малко от два месеца успяхме да организираме доставката на апаратите и то в условия на повишено търсене в международен мащаб, рестрикции в износа и риск от анулация на презокеанска доставка. Вярваме, че посредством тях ще подпомогнем напъните на всички медицински експерти, които са на първа линия в битката с ковид отвън София и огромните градове, където провокациите са също големи “, обявиха в взаимно изказване шефовете на Kaufland България - Иван Чернев и на Лидл България Милена Драгийска.

Kаufland България и Лидл България подариха 300 000 лв. за закупуването на 8-те дихателни апарата, предоставени безплатно на Министерството на здравеопазването. Двете компании сплотиха напъните си в обстановка на изключително състояние и в желанието си да дадат своя принос в битката с разпространяването на ковид у нас и грижата за здравето на българските жители. Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лева Останалата част от сумата към този момент е дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, за подкрепяне на лечебните заведения, в които се одобряват пациенти с ковид.  
За Kaufland
Kaufland е водач в бранша на модерната търговия в България с годишен оборот от близо 1,6 милиарда лв.. През 2020 година компанията има 60 хипермаркета в 34 града. С екип от над 6 000 чиновници Kaufland България всекидневно работи за удовлетвореността на клиентите, като им предлага многообразие от качествени и свежи артикули, както и комфортно и елементарно извършване на покупки. Повече информация вижте на www.kaufland.bg
За Лидл България
Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни артикули в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и участва в 32 страни. В България Lidl започва своята активност през 2010 година Днес компанията има близо 3000 чиновници и 100 магазина в 48 града, в които предлага богат подбор от хранителни и нехранителни артикули на присъщото за веригата оптимално съответствие качество-цена. Повече информация можете да откриете на www.lidl.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР