DigitalВ опит да привличат все повече внимание, много приложения за

...
DigitalВ опит да привличат все повече внимание, много приложения за
Коментари Харесай

Как да спрем спам-a в Android

Digital

В опит да притеглят от ден на ден внимание, доста приложения за Android търсят всевъзможни мотиви, с цел да разгласяват нотификация към потребителя. Някои приложения злоупотребяват с тази функционалности и стартират да я употребяват за реклами, промоционални предложения и други сходни търговски оферти.

За благополучие,  има решение на този проблем. AndroidPolice дава няколко потребни съвета по какъв начин да спрем спам известията от уеб сайтове и приложения.

Рекламите на цялостен екран

Някои приложения пускат реклами на цялостен екран даже и сега да се употребява напълно различен програмен продукт. Когато се появи сходна реклама, може да натиснете бутона за мултитаскинг на телефона. Така ще се появи описът с отворените сега приложения и ще може елементарно да се разбере кое тъкмо приложение е разгласило рекламата.

 

Ако името му не излиза наяве или е прикрито, може да натиснете и задържите върху полето с текст в горната част на картата с приложението в мултитанскинг менюто. Ще се появи бутон с спомагателна информация, който ще покаже тъкмо кое приложение е задействало рекламата.

Реклами в известията

Пуш известията са потребни и по тази причина постоянно приложенията пускат рекламите си тъкмо там. Понякога също вършат опити да скрият кой е техният източник. Той може да бъде свестен още веднъж с натискане и задържане върху карето с дадената нотификация в падащото меню от горната част на екрана. Ще се появи бутон с спомагателна информация за източника на рекламата, както и алтернатива да се избере дали тези известия да бъдат блокирани отсега нататък.

 

В взаимозависимост от версията на Android, тук може да има и други варианти. При някои се дава опция за блокиране на всички известия от приложението. Други оферират бутон с повече информация и алтернатива за деинсталиране на цялото приложение.

Реклами в известията от браузър

Сайтовете също към този момент могат да изпращат известия към потребителите си, когато самите те са разрешили това. Някои интернет страници може да прекалят с известията и да пускат прекалено много такива. Ето по какъв начин да се спрат през другите браузъри.

Гугъл Chrome

Когато получим нежелана нотификация през Chrome, можем да натиснем бутона Site Settings (Настройки на страницата) в самото поле на известието. При по-старите версии това ще даде опция за блокиране на всички известия от дадения уебсайт. При Android 8 и по-нов, ще има меню и с още варианти като да вземем за пример дали известието да пуска тон, дали да вибрира и други

 

Нотификациите могат да се спрат и от самите настройки на Chrome. Трябва да се отвори браузърът, да се натисне менюто с трите точки в горния десен ъгъл и да се избере „ Настройки на страницата “ > Известия.

 

Samsung Internet Browser

Ако употребявате вградения в на практика всички телефони на Samsung браузър, то функционалността се ръководи по еднакъв метод като при Chrome, когато става дума за прекъсването на известието от падащото меню.

 

За намирането на листата със уеб сайтове, които имат достъп до функционалността, е нужно да се отвори браузърът, да се натисне менюто с трите линии в долния десен ъгъл и да се изберат Настойки > Страници и изтеглени файлове > Известия.

 

Mozilla Firefox

Firefox има малко по-различен метод, тъй като не употребява общоприетите известия. Когато се получи уведомление от уебсайт, Firefox ще изписва кой уебсайт го е изпратил.

 

Потребителят би трябвало да посети въпросния уебсайт в браузъра на Firefox и да натисне иконата в ляво от адреса на уеб страницата в полето за въвеждане на адреси. Обикновено там е катинарът, който демонстрира дали връзката е криптирана или не. Натискането на иконата ще отвори меню с алтернатива за „ редактиране на настройките на страницата “. Чак от тук може да се спрат известията за уеб страницата и това би трябвало да се направи настрана за всеки уебсайт, тъй като няма общ лист с всички.

 

Пренасочващи уеб реклами

Има и още един тип неприятни реклами. Те завладяват даден уебсайт и пренасочват към напълно друго място. Такива реклами могат да се демонстрират като сякаш предизвестие за вирус или различен проблем, който би трябвало да бъде решен.

 

В момента единствено Chrome може да се оправя с тези реклами и ги блокира и предизвестява потребителя. Браузърите, които са основани на Chrome или употребяват Android WebView имат достъп до същата функционалност. Samsung Internet Browser е изключение, тъй като към момента употребява по-старата версия на Chromium. Firefox за в този момент въобще не може да блокира такива реклами.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР