DigitalСложните пароли са най-важния фактор, който може да гарантира сигурността

...
DigitalСложните пароли са най-важния фактор, който може да гарантира сигурността
Коментари Харесай

Хакери могат да разберат паролата ни от звука, който издават бутоните на компютърната клавиатура

Digital

Сложните пароли са най-важния фактор, който може да подсигурява сигурността ни в интернет. Въпреки това е необичайно какъв брой доста хора подценяват този съставен елемент от интензивността ни в световната мрежа. Дори да подберете допустимо най-дългата композиция от знаци още веднъж не можете да се чувствате на 100% сигурни. Така да вземем за пример доста елементарно различен човек би могъл да види паролата, която въвеждате, в случай че сте навън и да си създадете непредвидени проблеми.

Oще по-неприятното е, че съгласно Southern Methodist University e допустимо това да се случи и само от звука, който издават бутоните на клавиатурите. Иновативен способ, който набира все по-голяма известност сред хакерите, осведоми Mirror.Co.Uk. За да схванат паролата ви по сходен метод е належащо да запишат звуковите талази от преносимия компютър с приложението на смарт телефона. Така се разпознават освен знаците, само че и тяхната поредност.

Тестовете на Southern Methodist University демонстрират 41% успеваемост. За да го създадат не се употребява спомагателен програмен продукт, а само вградените датчици на смартфоните. Експериментите им включват доброволци, ситуирани в една и съща конферентна зала, в която са подканени да вкарват случаен текст на клавиатурата на лаптоп. Експертите предизвестяват, че хакерите употребяват още по-усъвършенствани способи, с цел да пробият профилите ни.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР