DigitalСезонът на летните отпуски наближава, а с тях и приятните

...
DigitalСезонът на летните отпуски наближава, а с тях и приятните
Коментари Харесай

Как да предпазим смартфона от прегряване, докато сме на плажа

Digital

Сезонът на летните отпуски наближава, а с тях и приятните моменти на плажа. Те обаче бързо може да се скапват, в случай че не се погрижим за смарт телефона си уместно. Mashable дава няколко съвета по какъв начин да защитим телефона си на плажа и по какъв начин да подсигуряваме неговото положително положение след почивката.

Избягвайте директното слънце

Горещините на плажа могат да се отразят доста зле на смарт телефона и неговата батерия. Затова той би трябвало да е на сянка. Ако няма чадър, може да бъде подложен или леко завит в блуза или забрадка, само че тъй че да има циркулация на въздуха. Не е добра концепция да се оставя в колата, в случай че тя не е на сянка.

 

Ако телефонът стартира да прегрява, то той би трябвало да бъде изключен незабавно. Може да му се помогне да се охлади благодарение на вентилатор, в случай че има подобен в близост.

Водоустойчивост

Много от новите смарт телефони от високк клас са водоустойчиви, само че въпреки всичко това не значи, че непрекъснатото къпане в морето ще им се отрази добре. А за телефоните, които не са водоустойчиви, е най-добре да стоят в непромокаема чанта или предпазен калъф.

Имайте поради пясъка

Пясъкът може да нанесе много пакости на телефона. Най-малкото може да надраска стъклото или корпуса. Освен това може да попадне в портовете и да ги повреди при свързване с кабел по-късно.

Затова е добре да използваме телефона допустимо минимум на плажа. Дори и да сме доста деликатни, песъчинките непрекъснато летят във въздуха и могат да попаднат в сглобките на корпуса.

А в случай че желаеме да влезем във водата?

Остава въпросът кой ще пази телефона? Има най-различни разновидности на креативност – от скриване на полезностите във подправено, авансово квалифицирано шише с плажно масло, до скриването им в мръсни на тип облекла и други Много хора разчитат и на близките, които да виждат, в случай че някой стартира да рови в багажа им.

Когато се приберем

Когато се приберем след плаж е добре хубаво да огледаме телефона и да почистим и продухаме всякаки песъчинки, които може да са попаднали по него, изключително в портовете. Това може да стане изключително елементарно с компресиран въздух.

Apple предлага и мек, леко мокър парцал. Преди да се прави каквото и да е разчистване обаче, първо би трябвало да изключим телефона. Така се отстранява рискът от късо съединяване. След като е добре измит и изцяло изсъхнал, телефонът може да бъде включен още веднъж.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР